:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Sunday, August 22, 2010

2 detik


aidilfitri 2009,Auckland,new zealand
kisah 2 detik yang berbeza...kau,aku,dia..siapa saja kerap kali melalui dan mengulanginya...saat kau bersuka ria,gembira gelak ketawa..jarang diantara kau akan ingat detik yang menyedihkan...lalu kau alpa.kau lupa...kau bagai jauh dengan dunia ciptaan jiwa kau...namun,jika kau dicampak rasa hiba,duka,pedih sengsara....keseorangan kau terduduk..lalu segala macam kenangan indah ,gembira ,bahagia datang mengetuk hati kau....dan itu membuatkan kau lebih terluka...tercampak jauh kedalam rasa hiba....

ingatlah detik duka ketika bergembira..pasti kau akan beserderhana...
usah disoalkan "kenapa" pada setiap detik pedih yang dilalui....
sebaliknya belajarlah bersyukur...

(i wrote this just for u lumut.....please bring back the other half of u girl)

41 comments:

adrinaqamarina said...

ingatlah detik duka ketika bergembira. mmendalam maksud,

MOFASAD said...

wahhhhh

sentap nyah gituuuuuuuuuuuuuuuuu~

eiffel said...

bila sedih telah dilupakan...

hellioz said...

mcm makan dalam je

ni n3 makan dalam ntuk diri sendiri kah?

gyahahahahah~

yusuf mujahidin ™ said...

:)

nekmo said...

siput apakah itu?? ^__^

E.d.Y said...

setiap detik adalah milik NYA...dikurniakan kepada kita mesti ada hikmahnya

::cdot the dot:: said...

- sekurang2 nya ada 5 org dlm dunia ni menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda..

- sekurang2nya ada 15 org dlm dunia ini menyayangi anda dlm beberapa cara..

- setiap mlm ada seseorang mengingati anda sebelum anda tidur..

- anda amat bermakna dlm hidup seseorang..

Faarihin said...

hidup memang perlu banyak bersyukur..

dari hari ke hari lumut itu makin tabah..

Kamsiah said...

salam ramadhan..salam kenal utk tuan blog

beautiful_rose said...

sakitkan......

DuniakuAbstrak said...

bila jatuh igt saat kita bangun, bila bangun igt saat kita jatuh,

mcm ni pon bleh kan?

(^_^)

NichKhun said...

lumut.. kadang-kadang kita kena pura-pura senyum untuk tutup duka kat hati kita tuh..
bila senyum.. ketawa banyak2.. orang takkan tahu ape kita ase..
tapi sebenarny kita sedang menipo diri kita sendiri kan..
tapi takpe.. asalkan orang sekeliling kita hepi dan tak ase ape kite ase..

uwaaa ape saya ngarot neyh?

aren said...

syukur..idop ni dah macam bola. ditendang2 dan kejap kat atas n kejap kat bawah

aleen adela akoo ^_* said...

aku lebey memilih perumpamaan idop ini macam roda.what goes up must come down.aku xsker dtendang2.sungguh xsame mcm bola.wah!ni da mcm carik gado dgn bdk aren 2 gayenye.keh3

GaDis CoMeL said...

sedetik

2 detik

berdetik-detik

mR.sYaH said...

hanya mampu tersenyum.. :D

zatbesi said...

tik tik tik waktu berdetik.

syukran ya ahi..
ahlan wa sahlan..
=D

alvin takda umah harga 8juta said...

woi..
aku nak komen entri atas..asal tada ruang komen??




jgn mudah jatuh cinta itu lebey bagus dr mudah jatuh cinta kelak bikin hati gulana..

ayat lu..
cinta pada Pencipta pun tak terbalas buat gua sedak sedar hati makin gelap kot...


wa suka fiq frozen..
mana dia??

Jard The Great said...

suka entri atas skali tuuu... "cinta. kenapa?"

kejar cinta DIA. insyaAllah, Allah bg cinta manusia yg lebih jujur dari yg sebelumnya. no rushing2x ahhh

zatbesi said...

dem..~apsal kau disable komen cinta tu??tak dapatlah aku komen cam gini.
HAHAH

sofia said...

nak komen cinta.

move on, susah juga kan?

adrinaqamarina said...

ala, sama la. tak dapat komen. jenuh meraba cari kotak komen. haha

PUPUT said...

bersyukur dgn apa yg ada...hargai org keliling kita sblm dorg xde..
samat berpuasa ek..^_^

PUPUT said...

pic2 kat sini lawa...suka giler...^_^

ber_u_wang said...

entah lah detik luka rasa macam tak bergerak..sakit nya

¶A.K.I¶ said...

santek gak suasana auckland~
hmmm....
entry ats xley komen meh~
y??

Frodo Baggins said...

kan? ...

Frodo Baggins said...

untuk entri atas ...

kalau dengan ini
langkah kaki semakin berani
jauh dari fitnah dunia yg gila
kenapa menolak dan berkeluh kesah?
semua sudah tertulis ...


((ini dari hati utk hati))

eNaSaN said...

2 detik... makin terdetik..

pandanG ke hadapan..luaskan pandgan,
yang dibelakang biarkan jadi kenangan..

(^_^)



cinta..kenape?

cinta itu indah..
tetepi kkdg menyakitkan..
lupakan yang pahit..
ingatlah kenangan terindah..
moga semuanya baik2 belaka..

cintakaN Allah yang satu moga segalanya dipermudahkan..

bubblehead said...

aku faham perasaan kau.kerna aku sedang melalui.

walau hati luka berdarah,
masa tidak akan terhenti.
di balik awan hitam,
matahari tidak akan berhenti bersinar.

tadahkan tangan, buang rasa angkuh, tunduk dan sujud.

itu lebih bermakna. kerana Dia tidak akan berhenti menyintai hambanya.

kella said...

suka duka silih berganti...

nak komen yang entri atas tu;
betul... cinta pada pencipta pun tidak terbalas..

insaf.. sedari diri ku..

Faarihin said...

lumut ko tak bagi org tgglkan jejak kat entry atas eh..

tapi aku tgglkan jejak kat sini lah.. huhuhu..

betul cakap ko.. kejar cinta DIA dulu..

Kerna cinta Dia lebih hakiki..

black_mel said...

ni blog no brpa?blog dot com naper xleh masuk?dh tutup?

MOFASAD said...

hye yusuf..tu je

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

lumut said...

ADRINA,
supaya kite bersederhana ..=)

MOFASAD,
sejak ble lak kau jadi nyah ni parid?hakhak

EIFFEL,
hmmmm...lupakan.

HELLIOZ,
erk..makan luar dalam pon buleh beb..

YUSUF,
=)

NEKMO,
siput new zealand.haha

EDY,
hmmmm..insyaAllah...=)

lumut said...

CDOT,
mana kau dpt fakta ni??leh caye ke?

FAARIHIN,
terima kasih faarihin..

KAMSIAH,
hehe..tuan ke puan blog?ke cik blog?eh eh.salam ramadhan juge .

BEAUTIFULROSE,
sakit gile

DUNIAKUABSTRAK,
boleh awk..supaya kite berigt..

NICKHUN,
itu yg ramai org sdg lakukan....sakit itu boleh dihapuskan dengan senyuman..luka tetap berbekas itu lain citer..hekhek

lumut said...

AREN,
jangan tendang..sakit nnt.

ALEEN,
ha...roda pon boleh..boleh gelek je kan.

GADISCOMEL,
jam kau kan??

MRSYAH,
senyumlah selagi mampu..

ZATBESI,
wah ckp arab?hebat..hehee...welcome

ALVIN,
em x yah lah komen..x best pon..merepek je lebih.heeeeeeeeeeeeeeeeeeee...nape suke fiq?

JARD,
thanks sbb suke..skadar bicara ringkas jard...

lumut said...

ZATBESI,
erk erk..kau nak komen ker?haha..

SOFIA,
cinta??sgt susah utk move on..berbekas.

ADRINA,
jangan raba..eh eh bahaya.hee.sori2

PUPUT,
betul..hargai selagi ada..thanks puput.

BERUWANG,
sakit sgt..mmg x gerak.berbekas.

AKI,
santeeekkk ..meh sini meh..

FRODO,
kan awk kan?hehe...thanks frodo utk ingtan itu...dr hati ke hati

lumut said...

ENASAN,
ingat kenangan terindah smp boleh menitik juga airmataku..uhuukk..hee

BUBBLEHEAD,
=)..thats rite babe

KELLA,
nak komen??alololo..cian die..hee...

FAARIHIN,
kau mmg suke jejak2 kan??hakhak

BLACKMEL,
jgnbyk tanye..haha.sudah

MOFASAD,
ok

ZARA,
ciss kau