:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, August 30, 2010

kerana.....

kat malaysia dah start pasang lagu raya ker??so lu orang pon dah feeling-feeling nak raya lah??cissss......untuk student-student overc yang balik malaysia untuk beraya taon ni......ni ada pesanan dari gua....ape ni raya balik malaysia pulak..tak thrill la macam ni...tak overc lah namanya dipagi raya tak menangis sorang-sorang sorok-sorok dengar takbir raya dari laptop.....kan kan?isk...tak kacak langsung balik raya...kan kiba kan??haha...lagi busuk untuk sesape yang hantar salam perantauan lepas tuh balik raya pulak....isk langsung tak kacak....kiba lu tak buat macam tuh kan??

jadi merujuk pada tajuk diatas,gua sebenarnya nak join satu mende baik punya untuk dapatkan duit raya...ni bukan skim cepat kaya ke hape taw...hakhak...tadaaa!!!(sumpah gedik)


so,dengan ini......Saya mahu memenangi DUIT RAYA daripada cdiqlife.com kerana..... first saya tak gila.ye lah orang gila je yang tak suka duit kan??hakhak...eh eh lumut..serious sikit lah..ni pertandingan ni....owhh ok ok....reason keduanya adalah kerana....yelahh..sesuai lah kan untuk orang jauh tak balik raya macam gua ni....tiap kali raya kompem tak de orang hulur duit punyalah....jangan kata duit..buluh lemang pon tak nampak..dodol sume tuh lagila kannn..cisss....gua tak mintak lebih tak mintak kurang....gua tak hairan sangat baju raya baru 2,3 pasang,kasut tumit tinggi siap stokin reben-reben...tu sume nafsu budak-budak beraya je tuh..hakhak....jadi untuk memenuhi nafsu orang tua macam lu orang juga yang sukakan duit-duitan tapi kesian tak dapat duit raya...gua pon join lah contest ni....harapan gua cume satu....gua kalau menang duit ni gua ingat nak beli kuih tart 2 balang...nak suh abah gua postkan gune duit yang gua menang tu nanti...kalau boleh nak suh abah gua post kan naik kapal terbang ekspress punye...tak nak lah naik kapal kargo lagi..dah lah lambat...dah tuh sampai kat tangan gua nanti...tinggal habuk je sebalang....terguris jiwa betul tengok kuih tu nanti..haha....gua bukan apa..gua suka sangat kuih tart...dan taon ni gua bertekad nak kuih tart 2 balang....gua tak nak habuk-habuk ke apa....so,dengan cara ni gua rasa impian gua akan direalisasikan....."

..tapi kalau boleh lu orang lepas baca ni tak payah ah nak ngade-ngade join dengan  niat nak kalahkan gua..ape salahnya duit raya tuh bagi je gua menang...kahkah.......ok ok??promissss kay..nak join boleh tapi jangan ada niat nak kalahkan gua....taw taw....gua tau gua nak menang dan dapat kuih tart 2 balang nanti..sedapnyeeeeeeeeeeee.....klik SINI untuk join kay....sekian.


 slogan tambahan : cdiqlife.com best kerana saya bakal dapat kuih tart...hakhak

22 comments:

adrinaqamarina said...

relaks la. aku pon tak balek raya. huhu

kalo ko dapat nanti, share ah juga

hairunnisa said...

aku tgh dgr lgu rye ae ni..
kat ofis ni dok bergelimpangan lgu rye..huhuh
aku nk gak doit rye..sbb aku dok praktikal ni satu sen doit x masuk..
kuang asam kan..hahha..

so semoge menang,,,leh ar dpt 5 balang tart..satu post kat sni yee.hahah..(gurau jaa)

lumut esoklusa said...

ADRINA,
hakhakhak....jom nangis same2..alah dah tue2 pon nak nangis x balik raya plak kan..hakhak.

HAIRUNNISA,
5 balang???cisss ape plak aku yg post sane..haha...hampeh nye..=p

hairunnisa said...

hahhaa..kate msuk contest nk menang doit rye..mne taw menang kan..bpe taun ko x blk weh?

aLy said...

2 balang mane cukup mut, beli la lebih2 sikit sampai raya aji nanti







hai~
^_^"

Liliyuli said...

nak sikit tart tu boleh? boleh laa.. nak la sikit...boleh laa...keh keh keh. *tetibe tergedik mcm ko..

eiffel said...

ntah ko mut...stakat dua balang..klo aku dpt dua rat tuh, akn ku beli sekotak besar yg ada berpuluh2 balang keuh tart...

oranglidi said...

aku rasa aku tau bikin tart telur.. nak try rasa dak?

Dyna Yvonne said...

hehe....anda sedang bjihad...
smga anda mng kontes tu..hehe
>_<

Adeqq said...

nnti send alamat. nak anta kueh raya. sungguh ni!

skang mmg asek dengar lagu raya je. hadeii. banyak kelas ni. x feel lah raya. heeee

rilek la mut. bersama-sama la kita berdoa semoga menang besar, dapat beli tiket. HEHE

jaga diri tau!

~CMA~ said...

stokin reben2 hakhak..
ade lg ke?

KERAK NASI said...

ini bg hint nk saya pos kan kuih tart ke ape?

¶A.K.I¶ said...

kuih tat?
ak da ckp ak nk bg kan~~
kan kann~~~ ^_^

kiba said...

lumutttttt! i lap you lah! keh keh.

lu jangan la cenggini, ni dah masuk 10 ramadhan terakhir ni, gua doakan lu menang kontest. ameen.

i lap you seribu kali. hahaha

Mat Jun said...

yooo lumut :)

kiba said...

mut, aku tak mencapap nak hantar gambar salam perantauan ni. sebab nyeeee... malas nak cakap. haha

eiffel said...

mut :: aku nk komen kt entry capap!!lantak r..sape soh ko buang komen box.. =P

member aku ckp capap.capap tuh cari publisiti..biasa dorg pgil mencapap..klo mencapapmu lak..mencari publisiti murahan..

achmad said...

mencapap pnya psl
xblek raya thn ni..hahha
sorry niat dihati nk komen
entry kt ats..
:P

Kuwe said...

ahhh.
aku nak komen yang atas.
mencapap gilaa. tak jeles pong eh.

LORD ZARA 札拉 said...

yang~

i still tak makan popia lagi~

sobs~

i rindu U~

kata kila said...

gudluck okeh!kalau menang share ah ape lagi hehehe

jumapx said...

salam...
Hye Lumut...salam perkenalan bt kamu :)

thankz coz sudi dtg ke blog sy Prasasti Jiwa...

kamu nak jumpa akhil...???

boleh jek...jom la dtg ruma beraya he3

p/s: why ur entri only sesetgh je leh komen??