:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, November 22, 2010

arak haram,babi haram....tapi ramai minum arak tak pula makan babi.

aku punya pelbagai jenis kawan..............dari yang ada mak ayah,tak ada mak ayah,anak terbuang mahu pun anak hartawan....aku kawan dengan banyak jenis manusia...sebab aku suka...........

bila kita kenal ramai orang..kita akan kenal banyak perangai..kita akan tahu banyak masalah..kita akn didedahkan dengan bermacam jenis perihal kehidupan.......dulu,aku dengar orang cakap "jangan berkawan dengan budak rosak akhlak....pilih kawan baik-baik"...bila dengar orang cakap macam tuh..aku selalu deny.biasalah budak denial macam aku ni....bukan ape aku pelik mana plak kau tahu akhlak die dah rosak and akhlak kau sempurna??bagi aku kawan je lah dengan sape-sape..baru ada banyak sikit warna dalam kehidupan kau..baru ada masalah sikit untuk kau pikirkan.....baru hidup namanya...

ok tukar topik lah.macam rasa nak sambung nanti je...em ramai orang islam minum arak.setuju???cuba kau pikir punyalah banyak lagi air dalam dunia ni..arak gak kau kejar....ok kenapa ramai orang islam minum arak tapi tak ada plak isu ramai orang islam makan babi.....

kawan aku cakap...sebab orang yang minum arak tuh tak nak makan babi sebab itu sedara mereka.......sekian.

14 comments:

mendatak hijau said...

1st...ahhaaha

mendatak hijau said...

aku pun ade kwn minum arak...
tp sib baik dh berubah sbb katenye umur dh tua..
cisss...dh tua baru nak insaf

Frodo Baggins said...

hahahhaha betul2 ~ mmg BABI!
kata nak tido .. update jer dr td

Frodo Baggins said...

mentadak .. dah umo 70 tahun kalau x insap lagik gaban sangat tuh hakhak

farahmoque said...

hahahaha..btol tu mut..sdare a tu..prangai pun cam haremm..adoi..insaflahh..kadang pelik tgk dorang ni..aishh

Frodo Baggins said...

tp anak patung babi comel jugerk aku tgk ... kan farahtomok?

sha :) said...

terbaik gila r statement kwn lumut tu ^_^

Faarihin said...

sedap sangat kot arak ni..
sbab tu beriya-iya dia orang terkejar2kan arak ni..

liyana aziz said...

sedap sangat ke air kencing setan tu??? ice lempn tea sedap ag kot.. b.a.b.i. wane pink

afiqsiddhartha said...

stigma.
Arak=cool/wealth
Babi=geli

cEro said...

setuju dgn afiqsiddhartha di atas...
stigma..
diorg konon tau yg babi tu haram dan tak bagus dimakan, tp dlm masa yg same minum arak konon nmpak cool n tanda 'aku power'..

gulagulahacks said...

realiti sekarang kat pelajar ipt malaysia.
ramai yang dah pernah try air kencing setan ni.
dan ramai yang dah ketagih benda ni.
salah siapa?

¶A.K.I¶ said...

btl la tu stetmen yg last.....
xmkn babi sbb sedara dorang..
x mkn la....

eiffel said...

hahahhahahaaaaa...

org minum arak tulah babi..tuh sbb dorg xnk mkn babi ea...

ley tahan ea.. XP