:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Tuesday, November 9, 2010

jauh di sudut hati..aku tak nak balik MALAYSIA

below are just few things that i pick up randomly around my mind :
  1. bila tengok nama,logo,gambar atau sesiapa yang menyebut Universiti Malaysia Pahang aku rasa sedikit sentap.jangan tanya kenapa.
  2. i do love optics and electrics thingy kot, dan quantum totally out....lepas tu thermo dan electromagnetics bakal mencabar aku lagi khamis ni.oh Tuhan.
  3. aku rindu nak memasak.....
  4. aku tak nak balik Malaysia..ini serius..perasaan untuk tak nak tinggal di Malaysia rasa makin menebal..mungkin rasa nak balik kejap-kejap jumpa family je..tapi untuk terus menetap kembali macam dulu bila aku dah habis belajar disini nanti...aku rasa itu satu perkara yang sangat berat...aku tak suka duduk Malaysia..sorry for that..ini bukan nak cerita pasal semangat patriotik ke sejarah hang tuah ke..tak kenal tanah tumpah darah ke...BUKAN...ini sekadar terapi jiwa..ianya personal....i just hate to stay in Malaysia.dats all.
  5. aku suka rosyam nor.dan aku sedih dia akan makin tua...sebab aku suka dia sejak aku sekolah rendah lagi kot...hye rosyam nor.
  6. aku selalu berdoa supaya aku tak terjumpa seorang perempuan free hair ni,pakai spec,dahi jendul,muka ada jerawat....bagi aku dia perempuan paling sial pernah aku jumpa selama aku hidup...dan aku selalu mintak pada Tuhan..jauhkan aku dari terserempak in real life dengan dia...sebab aku dah janji dengan diri aku..kalau aku jumpa dia depan mata...automatik..aku ulang..automatik aku akan lempang muka dia SEKALI secara SEKUAT HATI...aku tak kisah orang sekeliling nak kata aku gila.....aku yang lalui semua ni...jadi biar aku je yang faham nikmat dapat tampar muka dia....ini bukan soal dendam mahupun busuk hati...ini soal dia bitch....ye aku jahat.admit it.tapi kalau kau kat tempat aku pon..silap-silap kau akan bunuh dia.sape tahu?
  7. hari tuh mak aku cerita...anak buah aku 4 tahun tengok gamba aku..lepas tu dia cakap..."lamanya tak balik...rasa rindu pulak..."...aku sedih.terus buat aku rasa rindu yang membuak-buak.....tapi aku tak nak duduk malaysia.
  8. sekarang pukul 6.30 pagi dah macam kul 9 pagi plak...magrib plak masuk kul 8..masa berganjak ..summer menghampiri.
  9. bukan aku tak cuba lupakan apa yang dah berlaku..ape kau ingat aku bodoh sangat tak nak lupakan semua tuh?
  10. aku rindu aku.......mane diri aku yang dulu?mane?

21 comments:

Frodo Baggins said...

ngorat royam nor plz!!!

Bukan Gadis Comel said...

kalau aku jumpa jantan pendek, kening sambung, rambut cacak, nama Shah, aku akan lempang dia.

Frodo Baggins said...

1) aku benci belanda
2) rosyam nor anak cantikx .. kot
3) pompuan jendul? jendul nya sexy?
4) boleh saja tolong sepakkan
5) anak sedara xder leher jgk ke?
6) skrg jam 25
7) x lupa kan maksud hotak lu shat?
8) itu kamu ... itu .. disitu

::cdot the dot:: said...

pompuan dahi jendul tu aku kah mut?

ko tak nak blk mesia?xnak jumpa kwn2 ko? kwn2 yg syg ko?

NAJ HEBAT said...

balik la nak.. balik laaa...

tau la msia tak se best oversea tu. tapi..


balik lah nak..


haha


cdot musyuk aku dah sedih dah.. kau kata kau sayang dia??

mier@merr said...

ok..takyah blk..nnti aku g kt ko eh...hehe..

farahmoque said...

mut blk laaa..
aku xnk kau nyesal kemudian hari..
ramai tggu kau blk tp kau xnk blk plak..
jgn jd cm aku sudahh..tak sempat jumpe org yg aku syg buat slame2nya..
jgn sbb hal tu kau xnak blk..
be strong babe:)
aku tau kau kuat..yeahh!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

teruskan menjadi kuat

aLy A said...

aku suke rosyam nor jugak!!

ada kawan aku muka sama mcm rosyam nor muda2 dulu

FatinZol said...

lumut,terfikir tak nk lupa ingatan ? xnk ingt suma benda yg sakit hati lagi tu dah ?
lupa suma...lupa..lupa dan lupa....

Tipah said...

mut, kalau rosyam nor propose kau...agak2 kau balik tak msia?

jendul bukan untuk di tampar, tetapi dikilatkan~ macam sport-rim. boleh bayang? pasang kat tayar, round satu msia non-stop sampai muntah! boleh bayang kepala jendul tu pusing2 non-stop kat tayar keta kau? bawak laju2 210km/j...boleh bayang? boleh bayang?

black_mel said...

list aku sama dgn frodo..hehe....baliklah....ramai org sdg menunggu mu...

cEro said...

sbb personal ko taknak tinggal kt mesia?
then, dgn dok sane, boleh selesai ke??
kedengaran pd aku mcam ko cuba nk lari dari masalah..
masalah utk diselesaikan, bukan lari..

LUMUT said...

buat masa ni aku jawab komen CERO dulu ye...

CERO,
bukan alasan tidak mahu selesaikan masalah ke ape..sbb mende ni mmg xde jalan penyelesaian pon..cuma aku rasa malaysia kurang tenang dgn aku..byk perkara di malaysia reminds me of everything yg leh hurt aku..malaysia itu serabut bagi aku...walaupun sbuah ngara islam..tp ak x rasa malaysia itu beri ketenangan...

New zealand jauh berbeza.negaara ini menyentuh hati aku secara diam..disini aku sedikit tenang..aku tidak berdepan dgn pengkhianat dan pemusnah...disini aku tidak berrepan dengan ramaj bangsa melayu yang lupa diri..disini aku tidak berdepan dengan ramai bangsa melayu yang terikut ikut budaya mat saleh...aku cuma berdepan btol2 dgn kafir yg mmg x knal islam....

hati aku terlalu byk dihancurkan dimalaysia..perasaan aku..jiwa aku...ini hukan soal cinta semata cero..aku juga punya konflik kehidupan yg ak x pernah luahkan secara terang terangan diruang tulisan ini...

Dan new zealand tmpt aku rawat jiwa aku..aku jauh dr smua org yg bongkak dan brlagak..dan aku jauh dari semua benda yg boleh melukakan aki kembali...

Itu saja..smp masanya aku ttap kena pulang...dan masamtu aku hanya mampu mengeluh berat...

¶A.K.I¶ said...

u know wat lil sis~
ak akn sokong ko kat mne pn ko berada~~

trust me...
sbb sumtyme ak penah rce nak lari jauh2 dan merasa menjadi baru.

tapi ak x dapat.
dan kau dapat.
so pada aku...
ak akan sokong ap yang ko rasa...
sebab kita bkn melarikan diri.
tapi ingin menjadi baru.
i wish i was you~

wlupon ko rasa down.
tp ada gak org yg nk menjadi diri kau.
xperlu kisah masa lampau.
bnda da lepas.
tapi nk jadi yang sedia ini..
yang berada jauh dengan pandangan yg berbeza~ hrmmm...

sedangkan ak perlu hadapi.
kekadang ALLAH membantu kita selesaikan masalah dengan berubah jauh menghilang~
itu engkau
kekadang ALLAH membantu kita selesaikan masalah dengan terus menghadapinya walaupon pahit dab payah.
itu aku~~

^_^

Frodo Baggins said...

mok, aku teringat peristiwa hijrah
kau tau kenapa & kesannya kan??

peluk2 cium2


>>___<<


nah eskerim tuk lu! utk aki juga ...

eiffel said...

hey lumut..

lama xku jengah ke sini...
pd pndpt aku..ko xmahu dok mesia g..mgkin ko da tawar hati dgn rkytnyer..pemikirannya..budayanya..dn jg kesakitan yg pernah ko lalui..

mgkin itu hnya alsn..yup..kami xkn phm..xrasa, dn xalami sndiri..


marah/dendam itu membusukn hati..ko tau kn..aty yg busuk itu sgt itam..jd, leraikn perlahan2..agr bnci itu hilang...agr jiwa ko tenang...


'smp masanya aku ttap kena pulang...dan masamtu aku hanya mampu mengeluh berat...'

biar ko mgeluh berat..jgn ko berputih mata hga akhir hayat..

moga ko tenang, dn dipermudahkn sglanya..

maCy said...

hye kak.

DuniakuAbstrak said...

aku taktau pe mslah kau

balik la weh.. =)

cimOt said...

make sure u r ready enough then, come back here..

MOFASAD said...

SANA ADA NASIK LEMAK TAK?