:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Thursday, November 11, 2010

to love,to suffer

"To love is to suffer. To avoid suffering, one must not love. But then, one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer; not to love is to suffer; to suffer is to suffer. To be happy is to love. To be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy. Therefore, to be happy, one must love or love to suffer or suffer from too much happiness."

amacam???
boleh kategori entry jiwang kah ini???
ape tak paham??
bagus itulah tujuannya...misi tercapai.
rodger and out.
tapi misi harini tak tercapai.bungggkuusss...masuk tong sampah.
=(

(lagi 4 hari housemate saya sume nak pulang ke malaysia...jalan baik-baik hosmet sume)
=(

17 comments:

Wanita Mutalib said...

akak tak pande bahasa omputih..

























larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :p

Wanita Mutalib said...

eh akak first ar dikkkkk :p
























larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :p

LUMUT said...

eh tak po kak..kito samo.

inipaencomot said...

aku paham dan mengerti
yg penting please believe that
:: dalam derita pasti ada bahagia ::
tapi bahagia tu xkan datang bergolek-golek je kt kita
kita yg kena usaha sendiri bahagiakan diri kita
chill bro :)

¶A.K.I¶ said...

weh nz pon english kan bahasa dia?
hummm...

maCy said...

baliklah...

~dianakhairi~ said...

PEKOT BALIK2. MEH TENGOK BABY KITORG. TIPU JE!
dtg uia bwk coklet.

btw,pernah teringin sgt nak tahu gadis pkai spec jgk, x jendul la tapi.huhu.

n dah jumpe.memang nak jumpe sbb bkn nak lempang.nk daring je.haha.

nemo said...

too much of suffer~

Adeqq said...

Jangan bersedih kerana CINTA walau hakikatnya aku pun sangat sedih sebelum ni. Entahlah. Susah nak explain kan? Sabar k.

Tapi, kalau takde derita, mana nak datang CINTA kan?

Takpe. Next year balik kan? ^___^

DAUD said...

adalah engkau yang dipokok itu?
huhu

cEro said...

walaupon baca sambil garu kepala dan belek kamus,
aku just nk kata 'love is one of the greatest gift'..

mier@merr said...

love is in the air..eh..pe kaitan.

cik @!en said...

pening. adeh..


what is love?



bdw. i love u.. hehe =P

eNaSaN said...

opppsss penIn lalaT jap..huk3


loVe lovE... maKe a Love... peaCe..

DuniakuAbstrak said...

suffer+love=balance

cik elina said...

hell yeah !
gua tengah suffer .

cett !

:(

Eyqa Lee said...

Macam meletakkan diri dalam satu mimpi && tidur yang panjang. 1 hari bila kau sedar dari tidur, rupanya realiti tu tak indah mana.