:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Thursday, November 18, 2010

sudah tidak semesra dulu

Assalammualaikum untuk semua warga kampung alam maya khususnya dunia blog.

smart jugak kan mula-mula taip entry bagi salam macam YB....................................walaupun auckland makin sunyi..aku tetap meneruskan hari-hari aku seceria yang aku mampu...bangun pagi mesti jerit..."selamat pagi fika!!"...agar diri aku tak rasa sunyi...ah gile....tapi bile lagi nak jadik gile kan???hari ni hari penat jugak.......lepas pergi sign contract..diserahkan uniform...bla bla bla mula kerja ari isnin............aku terus lagi naik bas untuk selesaikan urusan yang tak terurus....sebelum itu.....on the way nak pergi jumpa manager tu tadi...........macam malang juga apabila lutut aku terhantuk dekat bucu tembuk mase nak selekoh..semua ni gara-gara aku  buat kerja last minute dan lagi 10 minit aku pecut ke tempat berkenaan.....sakit gile lutut lebam teruk gak ni...masa terhantuk tu ade 2 teksi depan aku...aku cover je buat-buat tak sakit konon macam badang lah?

kenapa ek aku rasa aku macam dah tak reti tulis blog neh?kenapa?

bukan tu je...aku rasa aku juga sudah tidak semesra dulu dengan blogger....sekarang ni aku bawak diri aku terpencil jauh dari manusia didunia maya juga dunia realiti...ye ker??????????

berikut adalah senarai aktiviti ketika cuti 3 bulan summer ini :
  1. kemas rumah untuk pindah
  2. sudah tentu kerja setiap hari start pukul 8.
  3. seminggu sekali bersihkan gym..masih teruskan kerja yang lalu.
  4. kelas gitar..cewah.
  5. blogwalking sampai muntah kalau  tak penat balik kerja.
  6. bulan januari start summer school!!!yeay!ada yang dah balik sini time ni.
tadi aku beli ketam...so jom memasak...sekian.

17 comments:

AJ Nismihan said...

lama kan hang tak memasak betul-betul.
bagus juga kalau benar memasak itu boleh mententeramkan jiwa yang sedikit-sedikit itu.

ah, kalau sesekali mahu lari dan menyorok sendiri-sendiri tu buat saja. kan hidup perlu ada 'pause' dan mencari tunning baru untuk bangkit berdiri dengan senyum yang lebih-lebih.

apa saja hang buat dekat sana sini dan segalanya; semoga ada rahmah-Nya yang terang buat diri hang tenang.

ameen

all the best in life then.

liyana aziz said...

mood manusia berubah2 tau.. ehehehe.. ada masa kita rasa excited nak bt sesuatu, ada masanya kita macam malas..
sekiann... =)
nak g auckland la..

NAJ HEBAT said...

kelas gitar wehh~

ulala...

ketam masak ape? kari?

ummph!

maCy said...

kelas gitar?????

maCy said...

kim salam kt mamat hnsem pemain gtar kt sana~

cEro said...

aku alergik ketam...
sila jgn offer aku..
hahaha

Frodo Baggins said...

mok, rindulah. sayang wa x ble makan ketam. jadi ketam cubit2an buleh ler. pe kata g duk mana2, tengok org. sambil makan eskerim. org kata gila xper. seronok wa cakap. yihaaaa. tc

beautiful_rose said...

gile itu perlu kadang2 utk terapi jiwa...
wahh...lumut masak ketam...lama kot aku tak makan ketam.meh,anta sini sikit...

yeah..jom gile same2!!!

beautiful_rose said...

gile itu perlu kadang2 utk terapi jiwa...
wahh...lumut masak ketam...lama kot aku tak makan ketam.meh,anta sini sikit...

yeah..jom gile same2!!!

DuniakuAbstrak said...

seb baik tak tercabut lutut tu

FatinZol said...

hurm..ketam...

ari tu aku g carrefour,aku nampak lobster.hajat dihati memang btol2 nak terkam segala jenis bagai seafood ni..
tapi apakan daya,duitnya sekupang sahaja...

lumut,sayang ko.
take care.

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

mut.............
nak ketam...
ketam masak paprik..

Fahim 'n Alin said...

aku nk ketam msk aym. er cmno 2

miss nina said...

sedapnya -ketam dimasak dengan sambal :)


ketam aukland besar2 tak? :)

lumut said...

AJ,
lama sgt..2 bulan dah kotttt.....all the best for u too aj.thanx for ur words.

LIYANA AZIZ,
nak g sini?meh la.meh2...mood turun naik..rezeki juga turun naik dan manusia dtg dan pergiii

NAJ HEBAT,
aha hebat tak hebat kannn..x penah lak makan masak kari.

MACY,
yeeeepppp...insyaAllah kalau mereka islam.

CERO,
nnt gatal2 ke cero?

lumut said...

FRODO,
mok?????????????kuang aja.............nape lak x leh makan ketam?ngade2 btol.

BEAUTIFULROSE,
jangan gila tanpa hala tuju..nnt rosak kehisupan serta gagal lah ujian iman kita.

DUNIAKU ABSTRAK,
ishh kau ni..ade ke.

FATINZOl,
issskkk kau xde duit ker?kau sehat??alamak segan ah org ckp syg aku.adeh

JACK ALVIN,
nnt aku masak tuh plak ek.

FAHIM,
eh apo tuh??x ghoti den..ape tuh?

MISS NINA,
em ketam beli tuh frozen x best sgt.

Faarihin said...

wah dah nak cuti eh? slamat bercuti panjang.. (^__^)