:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Saturday, November 20, 2010

terlalu remeh tahu??

ini hal sambut besday..ingat tarikh lahir orang...dan seangkatan dengannya....kalau anda berkawan dengan aku....aku ini bukan jenis kawan yang baik dari segi mengingatkan tarikh anda dilahirkan ke muka bumi ini..seriously..aku sangat lemah untuk ingat besday orang........

dan apa yang buat aku rasa tak best dan rasa macam.."hek eleh..tak payah mende remeh nak dikecohkan.."..apabila ada diantara kita-kita yang anggap kalau orang tak ingat besday mereka..tak wish pada mereka..tak buat suprise or wat-so-ever.....terus dilabelkan sebagai bukan kawan sejati..kawan tak ada hati..kawan lupa diri (ade ke??)..haha..jangan lah begitu..apa penting sangat untuk semua kawan-kawan kau wish pada hari lahir kau?? (padahal ingat pon sebab tengok facebook ye dak??).

benda ni sebenarnya fenomena jer...yup ada beberapa orang yang aku betol-betol ingat besday dia..tapi aku rasa less than 20 orang kot yang aku ingat termasuk family members...aku ni dari dulu lemah btol nak care pasal besday2 ni...so bile aku tengok benda ni kononnya macam "fenomena" bila kita MESTI ingat besday mereka so aku pon try ler nak improve diri aku agar ingat besday orang dengan jayanya...tapi still tak bleh dowh....kadang-kadang tuh kita memang betol-betol busy terlepas tarikh..lepas tuh mula lah kawan kita akan kata.."dia tak ingat pon kat aku.."..."tak wish aku pon.."...mungkin benda macam ni berlaku apabila kau dan kawan kau sangat rapat gile sangat lah......tapi kawan kau tak sedar..apa penting sangat nak wish bagai masa besday dia tuh.......sedangkan kau selalu sertakan dia dalam doa kau......

ok ini fenomena buat surprise...aku suke buat-buat surprise ni..tapi bagi aku kalau nak buat surprise btol-btol surprise bialah 5 tahun sekali ke..10 tahun sekali ker....sebab kalau kau buat surprise tiap-tiap tahun..ape ke lembabnya orang yang disurprisekan tuh tak bleh nak detect kau nak buat surprise??tah-tah dia dah tau dah..so die pon buat-buat lah terkejut supaya nak jaga hati kau..."tak sangka aku korang beli kek besar macam ni...".."tak sangka aku korang ingat aku...".."terkejut tahu helikopter hantar bawak kek..time kasi yu ollss"......ah pape je la kannn....bagi aku ini sume fake..caye lah cakap aku......kalau tiap-tiap tahun nak buat surprise tak ke rasa macam tah pape je kan???tak yah ler....at least ajak dia makan sudah..."arini besday kau kan..jom aku blanje makan tengok muvi..."...kan lagi sweet??so nanti next 5 tahun tuh kau buat ar suprise baru best dak??

ni pandangan aku jer....aku bukan jenis ingat besday orang then aku pon tak kesah langusng dan tak ada nak broken heart ke ape...sedih-sedih ngilu-ngilu hati ke ape kalau orang tak ingat besday aku.....mende ni remeh bagi aku..masing-masing ada komitmen dalam life masing-masing..dan tak ada istilah tak ingat besday so mereka terus dilupakan.....try lah menjelang besday kau nanti....lagi seminggu tuh..kau ubah tarikh besday kau kat facebook...tengok baper ramai yang wish kau dekat wall nanti......

cuba ah...lepas tu kalau dah cuba nanti bagi tahu aku baper orang yang wish kat kau kat facebook or sms tanpa reminder dari facebook.....heh, mende terlalu remeh tahu?

8 comments:

liyana aziz said...

x larat la nak buat surprise.. muahahahahah..

Faarihin said...

aku lagi tak ingat besday2 kengkawan ni... hehehe...

farahmoque said...

hehehehe..kalau ingat tu dikira bonuslahh dalam psahabatan:)

::cdot the dot:: said...

besday saya ialah pada 27 bulan 8..sila INGAT!!!

mier@merr said...

aku ingat besday org..tp ble da dkt aku lupa..bukan aku lupa besday..tp aku tak alert dgn tarikh...

eh..
da 4 disember?
la....besday aku kan??
haha...
igt lumut..igt...besday aku tuh..

adiah auckland aku mana?hee

cEro said...

besday aku adalah pd hari krismas, SILA INGAT!!
hahaha..

darkangel said...

nila yang aku agak boring dengan kawan pompuan, huhu. Sebabnya depa cepat kecik hati bab wish2 birthday ni. Kalau time aku ingat, aku ingatler, time tak tu..maafler.lol. Kerana tu gak jarang org ingat besday aku, tapi aku tak kisah.Ingat besday sendri udah le ye,kan.

Hellioz said...

.tapi kawan kau tak sedar..apa penting sangat nak wish bagai masa besday dia tuh.......sedangkan kau selalu sertakan dia dalam doa kau......

gwa nak jadik kawan lu boley?
siyes ni....