:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Tuesday, November 2, 2010

teringin la nak jumpe....


aku yakin sume orang kenal power rangers...power rangers ni banyak series...dan mereka shooting merata-rata...namun asalnya kalau tak silap dari syarikat perfileman US...dipendekkan cerita....baru-baru ni kawan aku terjumpa power rangers disekitar kawasan uni..time tuh mereka sedang buat pergambaran dekat bussiness school...kawan aku pon teruja lah....(syes kalau aku pon teruja weh)...dia pon tangkap la gambar power rangers dari jauh gune henpon..pastuh director ke cameraman tah nampak member aku snap..lepas tuh dia arahkan member aku untuk delete gambar yang telah disnap....ah kecoh je kan??bukan luak pon snap 1 gamba...macam lah kacak sangat....ishhhh...

jadi sejak dengar cerita member aku tuh..aku dah mula nak pasang niat untuk jumpa power rangers...serious aku teringin....nanti boleh aku tunjuk dengan orang kampung aku yang aku jumpa power rangers kan...sampai ada satu hari tuh kawan aku bagitahu aku..."weh tadi aku nampak macam ade shooting kat area AUT tuh!!!pegilah tengok mane tahu ada power rangers..."..punya lah gigih member aku nak realisasikan impian aku kan.....tapi time tuh aku tak pergi sebab penat....dibuatnya bukan shooting  power rangers tapi sinchan??tak ke buang mase aku je kan jumpe budak kecik sewel tuh.... ape pon aku berharap sangat impian aku nak jumpa power rangers tercapai....(merepek lah impian konon)

 ni antara gamba masa pergambaran sekitar new zealand...

aku harap lepas ni dragon ball pulak datang sini..teringin sangat nak jumpa dragon ball ada 7 biji semuanya tu...eh sinchan ngan dragon ball tu kartun je lahhhh........ada plak shooting bagai kan??

37 comments:

aLy A said...

ngee
tinggi impian kau

Mat Jun said...

haha kalau ada sailormoon bgtau wa

wa nak tengok scene dia bertukar tuh haha

LUMUT said...

ALY A,
bukan impain dah tuh..hajat besar kot niii...

MAT JUN,
kau nak tgk yang seksi2 je kan??kau ngan frodo same je!!haha

MOFASAD said...

aku taknak jumpa?



heh!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku tingin nak jumpa hang ja lumut

haha

Ryoki said...

waa.... tahniah.... tercapai gak hasrat.... tkmo jumpa org yg tls komen ni ker?? huhu

ard said...

kalau kau jumpe sume dragon ball tu
tolong wish kan yuri ngn tiffany jadi isteri aku. hehe

LUMUT said...

MOFASAD,
mungkin suatu hari nanti...tp pastikan awek kau ade skali lah yer.

GADIS SEPARA BANDAR,
woooaahh..aku???wat pe lah hang nak jumpe aku...ape farid kamil x ckup kacak ke sampai nak jmp aku plak?=p

RYOKI,
alahai kamu suwitnye..hakhak..maaf ryoki kamu jumpe lisa surihani lagi berbaloi.

ARD,
ciisss..kau nak jumpe yuri yang seksi je kan?!!...x nak sampaikan..

nemo said...

wa nak jmpe doremon!
wa nak pinjam poket beliau.


sekian~

LUMUT said...

doremon tak yah cter lah nemo..
ramai sgt nak jumpa die..
tkot nnt doremon riak pulak dia femes...tu pasal gua buat2 x nak jumpe die.

DuniakuAbstrak said...

adess..haha

..upin ipin lagi best

beautiful_rose said...

aku mau jumpa lumut!








sekian.....

eh,kalau doremon datang bagitau aku ye,nak pinjam alat2 canggih dalam poket die tuh......

farahmoque said...

mut,kalau jmpe cardcapter sakura gtau ehh..aku nk pinjam rmbut die..hahahaha

*cimOt* said...

hahahaha..power rangers kuninggggggggggg...aku suka yg itu..lumut,kem salam kat dye au..

Frodo Baggins said...

a'ah nak jumpa sailormoon.
lagi2 masa tukar baju tu.

yg lain2, parit teringin nak jumpa
kompemm. gaban!!!

fndrocka said...

Aku nak jumpa sailormoo

Mieza vs Rory said...

go go power rangers...suke nk jadi warne merah sbb dier ketua..heheee

cEro said...

org jahat dia tak hot!!
org jahat power ranger dulu2 lg hot..
hot n sexy!! i loike!!!

mier@merr said...

aku nak jumpa suria baja itam..hee

Azmi said...

bapak best klu dpt tengok live diorang shooting...

afiqsiddhartha said...

ini cerita serious kan lumut?

Tipah said...

lu citer macam ni, gua tiba2 nak jumpa spongebob.

lu rasa dia kering tak kalau buat pengembaran kat darat?

eiffel said...

hahahaaa...mengintkn aku zmn tadika..dlu aku adik badik slalu berebut..nk pilih kaler apa..mklomla adik badik ada 5 ngam lak tuh ngan power rangers :P

aku rsa..aku lg tingin nk jumpa doremon ker, goku ker..

ezanoor said...

~teringin nak pakai baju power rangers~
--->> ketat woooo...

nisa sudah! said...

teringin lark nk jmpe lumut pkai bju power ranger pink..hahah

dlu kecik2 gadoh2 ngan kazen..aku nk pink..aku nk kunin..hahaha...

Paan Ovrtd said...

Diorang tiru Jepun punya Sentai Series la.

LUMUT said...

yup paan aku ade baca pasal sentai series tuh

¶A.K.I¶ said...

btl ea dorang ada kt tmpat ko lumut??

waa,,,
makasih kerna capaikan impian ak gak.
wlupon jauhhh!!!

Is said...

aku kalau boleh nak jumpa doraemon. nak pinjam pintu suka hati.

mofasad malas nak guna google akaun said...

dia balik time raya jelah wehhhhh~


-__-

lumut said...

AKI,
btol tp member aku yg jumpe..aku lom lagi.haha

IS,
kite share ek pintu tu same2..nak?

MOFASAD,
at least balik gak time raya..aku raya sini je lah woi

::cdot the dot:: said...

apsal ko tak teringin nak jmpa aku?

bole gak comolot..

hiro said...

sy ultraman..rakan seperjuangaan awak..awek pakai coli wane pink kan..eh silap, awak rangers wane pink kan?

cik @!en said...

wah.. macam best jer!!
nak jumpe gak!!



nk jmpe goku skali.. ngeee~

avid gunner said...

mighty morphine power rangers!

maCy said...

yg merah tu macy

LUMUT said...

CDOT,
issshhhh cium kau xde napsu haku.

HIRO,
hoi awk!!awk usha coli sape neh?

CIK @IEN,
gaku nak ke jumpe kite??haha

AVID,
yup!!!=)

MACY,
nape nak yg merah?>??hehe