:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Wednesday, September 29, 2010

bertunang ye

kalau boleh gua akan mengelak untuk taip entry-entry sedih....orang yang baca pon mesti bosan sambil berkata..."lu ni dah tak de keje lain ke selalu bersedih je??"...tapi pedulik hape beta....ape kalau makan nasik selalu tu tak bosan plak??isk pedulik lah...dah ni blog gua....suke ti lah kan..hakhak....

oh ye hari ini 29 september 2010 merupakan hari kelahiran akak gua..dengan kurang segera dalam jam 10.00 malam waktu auckland iaitu 5 petang malaysia...gua pon taip sms untuk beliau..."salam..hepi besday for u..may Allah bless u.take a good care of urself...=)"...butang send ditekan.ingat besday orang dan wish besday apatah lagi bagi hadiah besday ada kelemahan terbesar dalam diri gua.....tak tau lah nape gua rasa besday tuh tak penting...buat ape nak wish kat die..wish kat mak dia lagi bagus kan??hakhak...dah tuh kalau celebrate suke-suke plak..patotnya ingat sikit umur meningkat amalan plak camtuh je..dosa toksah citerlah bertambah....eh bukan lu orang.ni citer pasal gua ni...so sebab tuh lah kalau ade orang ingat ke tak ingat ke gua tak rasa pape...kalau bagi hadiah tu sumpah terharu..kalau buat surprise tuh lagi lah rasa dia macam menangis 7 hari 7 malan pon tak berhenti dek terlalu terharu...oh hepi besday juga kepada kawan blogger gua FHAD yang menyambutnya pada 25 september arituh..semoga bahagia dunia akhirat..gua tak tau lah dia baca ke tak ni..tapi harituh lagi gua nak wish...tapi disebabkan gua rasa tak penting pon ucapan gua ni..gua pon simpankan je niat nak wish beliau..hehe.dan dengar citer FRODO pon sambut besdaynya yang ke25...tahniah ye masing-masing sudah tua...hee

2 minit kemudian...akak gua balas sms gua tadi...
"thanx..sape ni eh??"...gua dapat je sms tuh gua terus cakap dalam hati..."kejadahnye plak..."...dah tuh sah sah lan nombor pelik mesti lah bukan dari malaysia..kalau bukan dari malaysia..tentulah adik lu.....ini bleh tanya lagi..ape lu ingat lu tuh hot sangat ker sampai ada orang jauh nak usha??hakhak....gua pon hampir terpinga-pinga terus reply...."shah rukh khan..."...amik kau.bleh plak tanya sape ni...haha....ade ke die kate die ingat indon mane....cissss apehalnya plak mat indon nak wish besday lu??ke lu tabur nombor tipon lu kat mamat indon??adeh die neh.....


pungpang pung pang....akak gua pon cakap...5 november ni dia nak bertunang...gua pon macam..oh ye ker...."apa tak kawen tros?tak delah membazir..."....dia cakap tak cukup duit lagi...dah tuh tunang buat ape??bukan best pon......tidur pon asing-asing lagi...hakhak...kalau ikut gua lah..kalau tak de duit....kumpul lah duit tuh then dah cukup kawen tros..tak yah tunang....kang tunang orang sekarang ni nak grand2..siap pelamin bagai...terus terang gua cakap..gua tak berkenan langsung tunang ade pelamin tu...macam.....ntah ler.pepandai lah pikir....so ikutlah.masing-masing dah besar..selamat bertunang lah untuk akak gua....

lastly...congratulation to all spring graduands 2010!!!

masa saya tengok mereka...saya teringat sesuatu..."selamat jalan sayang...all the best...abg doakan ayg berjaya..belajar rajin-rajin....abg akan tunggu ...dan kawen dengan ayg...."....-bye awak....

anggap saja seperti tiada janji antara kita.....(ok tipu kalau cakap saya tak sedih....haha)

33 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lumut~

janji palsu ke tu?

huhu..jgn sedih2

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lumut~

janji palsu ke tu?

huhu..jgn sedih2

yusuf mujahidin ™ said...

:)

GaDis CoMeL said...

sabar mut, 1 hari nanti hang mesti akan jumpa jodoh hang. orang yang macam farid maybe.

hehe.

joegrimjow said...

bertunang
hurm hurmm

LUMUT said...

GADIS KMPUNG,
tggal kenangan..sedih sikit jer.tp ok je ni.hee

YUSUF,
=)

GADIS COMEL,
nape plak farid?????isk kamu!

JOE,
Hey long time no see ha..hehe

FatinZol said...

ergh...ayat2 last tu...aku bc pun rs sedih...hurm..

lumut.tu la kita,manusia..slalu jnji n bg harapan yg x tertunaikan...

pisau belati said...

berjanji itu mudah tetapi mengotakannya terasa berat.
lidah itu tidak bertulang,maka ringan saja menutur janji.
sedang penerima mendengar dengan penuh harapan.

dik,kamu jangan melayan sangat rasa sedih itu.buatkan kamu penat,betulkan?

tak mengapa hari-hari yang kamu lalui akan lebih menenangkan kamu satu masa nanti.tunggu sajalah akan ada sesuatu buat gadis sebaik kamu ni.


p/s : si gadis dalam cerita aku itu seseorang yang aku kenali sejak beberapa tahun yang lalu.dia masih wujud dan masih jalani hari-harinya seperti biasa.

gulagulahacks said...

cehh,,
ayat last tu..
kena atas batang hidung gua...
dasar lelaki...

nemo said...

(^_^)

eiffel said...

yeah gwa stuju ngan pisau belati...

jgn berjnji klo sukar utk mengotakan ianya..adalah lbh baik berjanji dgn diri sndiri..


yeah..aku da alami..pndpt aku...klo ko ada aty nk kawen+duit da ada..kawen jerk..xyh tunang2..lg byk dugaan wey..sungguh!!!

wey..rilek r..rindu dan sedih bila teringat kenangan tu perkara biasa..

oranglidi said...

lah.. aku ingat kau yg bertunang .. heheheheehe.

kim salam buat bliau.

[ala, die nk btunang nak kenal2 dulu la tu..]

black_mel said...

tahniah to kakak ko...

dan tahniah jgk untuk ko lumut..sbb ko dh makin tabah..apsal aku cakap cmtu?sebab kau x disable ruang komen untuk entry ni..slalu kalau ko buat entry sedih ko mesti disable..tp yang ni tak...so congrate..xpe la lumut..kenangan..at least masa kau mula2 nak belajar kat nz tu ko dpt smgt dari dia yg buat ko kekal smpai skrng..aku teringin nak baca buku laa tahzan..kalau kau penah baca,cerita kat aku nnti yer..

Amoi said...

err.

aku nak puji sikit gbr2 kat atas ni.

nice view.

lomography?

Gee Carmen said...

hah,ye la..org skrg janji x leh pakai sgt. Xleh nk mharap lebih

cEro said...

ianya bermula dgn azam tak mau wat entri sedih, namun ttp berakhir dgn kata-kata sedih..
hehehe

Fiq said...

"selamat jalan sayang...all the best...abg doakan ayg berjaya..belajar rajin-rajin....abg akan tunggu ...dan kawen dengan ayg...."

ayat nie agak sentap minda aku kejap.

huu..

aki mls nk log in said...

ak setuju dgn pandangan ko tentang tunang... no need dah tunang2 ni...
nak kumpul wet n then msk pinang, kawen! setel~~

tunang pon da costing

unknown said...

xmo r sedih2 bai. ko sedih aku sdey gk.

trust Him always. He takes something good so that He can gives us smthing better.

sat night umah aku. xkire.

pembaca esoksemalam said...

lps ini..

coretkan pula kejayaan kamu disini lumut.

aku mahu lihat..

dan lihat kamu senyum puas.

fndrocka said...

tunang tu mcm nak amik feel kahwin lah...tp jgn lelama sgt ye dak.abang aku dah tunang..to mcm biasa je..mcm bujang gak.

aLy said...

tunggu kau berbaju konvo bergambar bersama family
waktu tu lebih gembira dari bersama orang lain
=)

echah mashuri said...

salam kenal lumut..:)

jangan sedih2 k...

slmt ber enganged eh kakaklumut tu..hik9

jumapx said...

dah ada harta br nak kawin...he3


p/s: cik lumut...akhil dah dapat adik..he3

FyZa said...

x taw apa motip wat pelamin time tunang..tp kbnykn msyarakt skang mcm b'lumba2 ja nk wat yg grand2..huhu..ntahla eden

*cimOt* said...

ye!!!aku pon xbpe bekenann ngn tunang bagai ni..bazir laaa..kalao nak tunang gakz,tunang pg tu n ari tu jgk nikah..hahahaha..

Cik Jari said...

kwang2..frodo marah pabila parid mendedahkan namanya yg cukup ensem unik bergaya..hehe


selamat ari raya lumut...muge ikan2 dilautan kenyang mkn lumut dihari yg mulia:)

Is said...

bertunang?
kalau aku toksir bertunang..
baik kawen terus kalau dah suka sama suka.

h a n i e said...

aih..kami berkongsi tarikh best-day..haha

DuniakuAbstrak said...

selamat bertunang lumut

hahahaha

aku lom baca entry ko lagi..

nak mandi dulu

ah ni pon nak cakap kat ko ke?

told la hejauw said...

saya sudah bosan idop membujang..agak2 la si vampire twilight tue nk x masok meminang hahah..

p/s: sihat weh??

LUMUT said...

FATINZOL,
sebenarnya kita berjanji mungkin sbb time tuh kita terlalu bahagia dan rasa kita mampu tunaikan.sedangkan kita x tau apa yang bakal berlaku..=(

PISAU BELATI,
siapa si gadis???betapa saya berharap sy dpt tahu cerita penuh.

GULAGULAHACKS,
hurrrmm...bagus lah kalau terasa.=p...

NEMO,
comel.=)

EIFFEL,
kau nak kawen dah kan??bek ngaku...

ORANGLIDI,
aku??haha...dah kenal lah..dah kapel nak tunang lagi.membazir.

LUMUT said...

BLACKMEL,
kakak aku x baca ni,hee..thanx blackmel..aku makin tabah??i hope so....n really want to.

AMOI,
heee...thanx amoi..belasah je tu edit..ntah aku pon xtau.