:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Wednesday, September 22, 2010

tak mungkin

ape citer gua nangis tengok filem lagenda budak setan??celaka.

gua tau hidup perlu diteruskan........

"saya dah terima ijazah saya,dan saya dah pon dapat kerja.dan saya datang untuk tuntut janji awak"..wooaahhh gua boleh meleleh airmata dengan dialog ni??what derrrrr........tak masuk akal langsung lah beb...dialog tu bukan melankolik mane pon...haha...kalau lah janji tu ada nyawa....bersepahlah kubur janji dek kerana janji-janji yang terkubur.....damn...ape sastera sangat ni???haha...ape ni lu tak macholah nangis dalam selimut tengok lagenda budak setan...kamon la.....biasalah tu der....itulah natijahnya bila lu tengok filem or drama melayu sambil lu heret jiwa lu sekali...kalau boleh nak bawak diri lu tu pegang watak utama.....iiiisssh merepek lah lu...jangan imiginasi tinggi sangat der..nanti takut lu lupa pada realiti...jangan sembang kencang sangat...nanti takut lu meratapi janji....chill.relax.smile..don't worry...gua tahu this is just a piece of soul...tak dek hal lah....biasalah kata ada jiwa......normal lah tu babe lu nangis sebulan sekali.....haha.....lu orang jangan berangan banyak sangat tengok drama melayu....takot kalau diikutkan hati sangat...boleh tenggelam dalam dialog dan jalan cerita.....sesak jiwa der...haha.....

even banyak watak yang tak hidup dalam filem tu tapi agak hujan renyai-renyai jugak lah rumah 723,empire apartment ni..haha

terima kasih kenangan....teruskan langkah....mesti kuat dan sabar.

setuju tak kalau gua cakap watak ayu after operation which is amelia dan watak ustaz ryann dalam drama epilog syurga cinta tu sumpah macam watak mintak pelempang....tolonglah setuju....pleasela director kot iye pon nak pelakon bayar murah...jangan ah amik pelakon macam ustaz ryann tuh....failed habis der.

23 comments:

Cik Aish said...

citer tu mmg touching pun...tsk..tsk..tgk ngn kawan lelaki.dia pun leleh..apa tah lgi hati girl girl mcm kiter ni..huuu..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kenangan? argghhhhh....

kadang2 aku benci pada kenangan...
kenangan banyak pahit dari manis..

aku benci nak ingat kenangan, tapi kenangan juga buat aku senyum..

**aku menangis dalam panggung tgk ceta tu..tapi control macho beb..

tak macho la nangis beb ahaha

**kat mana aku bleh bersembang dengan ko lumut?

Ryoki said...

ske ngn quote ang pasal janji... hahaha... if janji da nyawa.....

Ryoki said...

eh... tak sngka cik mut berhati tauhu goreng... keras di luar, soft di dalam... hikhikhik...



btw, i like tauhu goreng cicah ngn sambal kicap...

✿nenek moden✿ said...

mut..kau tahu tak apa bezanyee org kupas bawang sambil tengok LBS ngn org tgk LBS sahaja? jawab..

afiqsiddhartha said...

aku tak tengok lagi cerita tu. Macam mana ni?

cEro said...

hahaha, tak sangka ade gak yg sama pendapat aku ttg ustaz rayyan tu..
wat aku ketawa je..

ard said...

x tengok la citer tu. hoho

eiffel said...

hakhak..citer epilog syurga cinta tuh aku tak tgk smpy abis..so xknl mne ustaz ryann tuh..huhuhu

nisa sudah! said...

cik lumut..cik nisa xbce abis entry cik lumut pon..heheh..
bz ler..tp tetibe nk kumen2..

cik nisa lom tgk lg pown lagenda bdk hell ni..hahha
xsangke cik lumut jiwang..wakakak

faizal said...

hye awak...

GaDis CoMeL said...

haha. gua tak tengok pun. tapi gua layan cite wonderpets.keh3x

Adeqq said...

erk.

xsuke LBS. Novel je yang terbaek!!!~

kiba said...

lu ingat lu sorang je nangis.

Farah said...

Saya belum tengok lagi , so tak leh nak komen la . Hehe

Suka pasal kubur janji tu :)

Dan , saya pun tak suka la Ustaz Rayyan tu .

tiafazunia said...

errr.. lagenda budak setan tuh baek bace novel dye lg best! :)


sbb tuh gua jarang layan cter melayu. kahkah!

pisau belati said...

kenangan tak akan pernah hilang walau di cuci dengan clorox sekalipun.
kenangan akan tetap terus menjadi bayang-bayang dalam hidup selagi kita masih mahu mengingatinya.

nemo said...

saya bersama sama budak2 rumah saya seramai 6 orang setuju!! watak ustaz ryann dlm drama epilog syurga cinta tu mmg erghh!! tamau ckp ar.

(^_^)

hamzah ian said...

OI LUMUT.. OI OI OI

oranglidi said...

watak ustak riyan tu ok la tuuu.. hahaha..

Faarihin said...

belum tgk lagi cite tu.. sedih sgt ke?

KERAK NASI said...

bile tgok ustaz ryann tu, rasa macam nk stapler je mulut dia. heheh.

violetless said...

aku meluat gila tengok ustad ryaan tu..awat muka dia macam gatai nak mampuih?