:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Tuesday, September 14, 2010

jiwa warna-warni


it's really funny when u said "kau lain,kau boleh ignore mende yang hurts kau and act like nothing happened tapi dia tak boleh dia bukan macam kau....."...oh shit...please don't talk like that dear.can u??haha....so,saya mesti jaga hati dialah supaya tak berkecai??tatang macam minyak yang penuh....wow...habis tuh hati saya??masuk kan dalam kotak besi ker bagi tak pecah??hehe

i fully understand that people come and go...i shouldn't ask for more...and obviously i couldn't control something that beyond of my ability...there's a limit..yes i knew.....because of a reason,i always put aside the bad feeling about other people around me...simple,its just because i love them....but why don't they try to treat theirs too and put aside the bad feeling about me and accept me as what i am....or don't they love me as what i did??naahh i don't think so....hey see??i still think positively about you and you......hakhak..

hey..let's story about raya lah lumut......owhhh....i just love those colours and expressions...hah also the foods! =)

sweet memories aite???
PERHAPS.

sejauh mana makna kemaafan anda di hari raya ini??jangan hanya sekadar di bibir.

26 comments:

MOFASAD said...

1st

LUMUT said...

ciss stakat nak cakap first baik xpayah woi

seroja jingga said...

ciptalah lagi kenanagn sebegini fiq :)

moga ada bahagia kamu dihari lebaran

[z@ck] said...

mut..selamat hari raya..rasa lama pula tak jengah blog hang ni haa..mak busy attend open house nyah.hihihi..hang mesti bt lontong kan pagi raya..minta maaf la naa kalau aku ada bt hang terasa hati ka apa. =)

Anonymous said...

ya, we did that simply because we love them; or should i say, we appreciate them more.
but, why dont they do the same? simple. they dont appreciate us as much as we appreciate them.
they will say love and care; above all, action speak louder.
errr, that reaction on your face talk lauder too!
dont you think so?

but, should we grab 'that' ears and shout 'i want you appreciate we as much as i did!!'

oh no.
you should.
cause i wont too.
why?
simply because that is not me; neither you too.

be cool.
and move on.
care nothing more than our survivor.
and as you said, people come and people go.

let they love us as who we are; and not who they wish we are; cause we cant.
agree with me here?

and for you; have a great syawal sis.
wherever you are; everything will goes as Allah will.
thus, save your last drop for HIM.
and pray.
boleh kan?
Mohon maaf yang benar-benar maaf salah silap aku.
ah, pasti ada kalau tidak banyak pun kan?
Salam syawal Lumut. Salam.

afiqsiddhartha said...

lumut. Banyak calon menantu nak kena saring keluarga kau. Selamat hari raya.

GaDis CoMeL said...

mut yang kemut,

hehe. aku rasa macam baca luahan hati sendiri aku sendiri kat sini. keh3x

sengal ke aku? said...

nak kenal dengan yang berpurdah tu!=D

Raihan Mahmood said...

slmt hr raya cik lumut!! ;}

six.september =_= said...

lumut, aku jeles dengan gamba2 tu..raya taun ni tak sempat plak aku bergamba camtuh

black_mel said...

gambar puple aperntah tu pun ader...hehe...nice pic...apa2pun slmt hari raya aidilfitri...maaf kalau aku ada tersilap komen terkasar komen yg mengguris hati kau...apa2pun..gudluck..semoga cpt balik malaysia..

FatinZol said...

mcm seronok je tu raya..
selamat hari raya ye lumut...

Rabiatul Adawiyah said...

Cantiknya!

Frodo Baggins said...

kem salam tudung pink ..
semua yg btudung pink

tu jer ...


((slmt hari raya. maaf zb))

*cimOt* said...

selamat hari raye..akhirnyer sye da jmpe blog lumut..sye simpati dgn cerita lumut..salam perkenalan..

aLy said...

fiqa, perkataan maafraya kali ni tak semua yang seiring dgn hati
ngeeeee





kau ada buat kuih raya?

maCy said...

kak oo kak. dulu macy pggil kak kan?
asal skg tgl lumut je. ngeh~



























sumpah. rindu.

cEro said...

Selamat hari raya di perantauan..
nak kenal dgn tudung pink...
smua yg tudung pink..
;p

MOFASAD said...

ITU SAJA GUA MAMPU KATA

NAK WISH LU TAK AGKT PHONE

OK.

Anonymous said...

which 1 u lumut?

gulagulahacks said...

happy eid lumut.....

gulagulahacks said...
This comment has been removed by the author.
hamzah ian said...

gile sedih gua tngk gmbr tutup muke purdah tuh..

baik tak pyh ambik gmbr.. hahahhaa

tukanama said...

2nd picture, freehair yg blkg , bju putih is my friend .hehe

tukanama said...

2nd picture, tudung pink ; kedua dr kiri macam tiz zaqyah! lol

tukanama said...

gmbr last, duduk mncangkung, yg tu comel!