:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Thursday, September 16, 2010

'Raya Sakan Contest by Insan Tinggi'.

 tajuk sebenar entry : sakan beraya akhirnya terbunuh...(cisss apelah penganjur ni tetapkan tajuk plak..hakhak)

seperti insan lain...aku juga punya perasaan dan jiwa untuk menyambut hari raya...hari dimana aku tengok ramai orang pakai cantik-cantik...makan juadah yang sedap-sedap.....tapi aku tetap dengan dunia aku....hari raya yang mereka sebut-sebutkan tuh bagi aku sama saja dengan hari-hari biasa..tiada beza...tiada istimewanya..............namun jauh dalam lubuk mahupun gaung hatiku ini..aku mahu meraikannya.....

dalam sedang aku bayang bayangkan macam mana rasanya rendang dan kuah lontong....tiba tiba ada sebuah lembaga hijau hampir-hampir menghimpap aku....ohhh..syukur umur ku panjang....kalau tak mati sebelum sempat merasa apa makna makan rendang dipagi raya.....lembaga berkepala hijau itu aku lihat datang bersama 6 lagi yang punya sifat fizikal seperti beliau....masing-masing aku tengok besar-besar belaka jika mahu dibandingkan dengan diriku yang kerdil ini....apa yang aku pelik.....mereka berkelakuan pelik lah..sebab tuh aku pelik..aku tengok mereka semua tidak bergerak sambil mata tertumpu pada sesuatu "alat canggih" lalu tersenyum....."ish ish...hari raya pon,ramai orang pelik sebegini..",bisik aku sendiri.....

inilah makhluk-makhluk pelik yang aku jumpa tu.... aku ada jugak dalam tu..betul-betul sebelah kakak berkepala hijau...

tanpa membuang masa....aku terus memanjat makhluk berkepala hijau itu dengan harapan aku dapat follow pergi makan rendang....besar gile hasrat aku......nak harapkan aku cari sendiri rendang...mimpi je lah...apelah sangat kudrat aku kan.....

lalu makhluk berkepala hijau jalan dengan riangnya...

TIBA-TIBA dan TIBA-TIBA..................arrgghh..malas lah nak citer dah......yang penting hasrat aku untuk rasa berhari raya sambil makan rendang terkubur begitu saja..........kempunan beta.......

aku gagal untuk cari port paling best untuk menyorok...

ohhh...apakan daya ku....

beginilah nasib diriku yang malang.....
"habis madu sepah dibuang.." (eh tetibe lak kan)

ohhh..cukup cukuplah buat cerita merepek...saja nak tunjuk sakan beraya sampai lebah pon terbunuh...hakhak.....entry ni aku buat sebab nak memeriahkan lagi contest cik zack kita yang berada di wellington,new zealand......anda boleh ke sini untuk menyertai ok.....


sebenarnya tak ada pon gambar yang aku nak pertaruhkan untuk contest ni...cuma aku ada satu gambar raya 2009 yang aku rasa...kalau aku tengok gambar tuh...rasa nak tersenyum...rasa macam "senyuman sakan" semua orang dalam gambar tuh kalau aku gabungkan mampu buat aku tersenyum balik bila tengok gamba tuh......so inilah gambar yang dimaksudkan.....=)


p/s : zack baik hang bagi aku menang...murah sikit cost hang nak post hadiah dari wellington ke auckland aje kan....haha...

23 comments:

kiba said...

1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st 1st !!!1

LUMUT said...

tak senonoh sungguh perangai ..

haha.....

kiba said...

hehe tak kan tak masak mut, gua malam raye ritu masak lontong kuah kacang rendang semua. hilang jugak rindu pagi raya gua ritu. anyway good luck.

[z@ck] said...

hahahaha..haippp..memang murah cost nak hantaq hadiah kat hang..nun di auckland ja =P

thanks for joining..luv u ketat la..ehehehe

beb..tudung hang tu berapa bulan tak basuh? sebab tu kot lebah tu fengsan.hahahaha

LUMUT said...

kiba..lu nak balik dah kan esok??take care..uhuu...gua pon masak gak rtuh....hehe

bestnay balik kan kiba.ciss

GaDis CoMeL said...

isshhh.. jenuh jugak nak buat cerita based kat tajuk tu. terus aku padamkan hasrat nak join

LUMUT said...

z@CK,


cisss kek betul...dia nak ikut aku berayalah!!!!!

oi oi oi...jgn lupe cokelat sedozen mai sini ha,,haha....

welkam2...saje nak memeriahkan majlis...sapelah diri ku ini kan,,haha

LUMUT said...

GADIS COMEL,
ishh ape ni jangan mengalah sbelum bertanding okeii.

kamon la..join je..

menang kalah len cter..
lgipon bukan nak mennag sgt...
saje suke2 memeriahkan majlis org..hee

duOne_sTarz said...

haha... aduh3.. cik lumut ini..

[z@ck] said...

duk buat tacing lebih pula..hang pun ada hutang aku..ingat lagi tak? lontong semangkuk.hahahaha

aLy said...

ceeehh ingatkan sape yang terbunuh tadi..

Rabiatul Adawiyah said...

Haha, kalau aku bagi je kau menang!

*cimOt* said...

makhluk berkepala hijau..hihihi..ngatkan pekebondonyo den pikir td..

lotikus disarimankan said...

dr post kat lumut,baik post kat aku.hahahahaha..dengki nih...selamat hari raya lumutttt
mati-mati aku ingat makhluk kepala ijau itu toyol memula baca tadik

naniE said...

Salam aidilfitri lumut..

Adeqq said...

Lumuuuutttt!!~

Nak gak beraya kat sana. Aish, orang nak balik sini aku lak nak beraya sana. Nak Nak Nak! Doakan aku sambung PhD cepat. HEHE

Laaaa, kesian lebah tu. Sampai pengsan. Hadoii laa hang lumut~

::cdot the dot:: said...

apsal entry atas xbole komen?????????????????????apsallll????????????????????????????????



asal wa masuk jengah lu jek, tak bole komen!! asal tak bole komen jek, wa masuk jengah lu!!!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

weyh..ni blog br ko ye??
nmpak sgt aku da lama xblogging smpai xtaw.hahahaha..

btw, slmt hr raya cik lumut
maaf zahir batin

nt aku kirim lemang kt ko..bg alamat

*cimOt* said...

en3 ats ni mmg xley komen ea??
huhuhuhu

¶A.K.I¶ said...

nak komen n3 atas la lumut!!!!


eh pesal ko ckp kad rye ak mcm dak skola...
eklusip taw tu!!
hehehehe

eNaSaN said...

salam lumuT..



selamat hari raya ...lamer x singgah byk entri dh terlepas...& dah baca pon..eheheheh... suker citer merepek kamu nie..moga menang hik3..



nak komen entri kat atas tue:- ku ada setuju psl entri tue...sob2..sob2..dtg & pergi sesuka hati.....

ard said...

hahaha.. igt kan mende la... lebah terbunuh.. kesian dy... keh3

✿nenek moden✿ said...

aku teringin nk belajar kat oberc..hhmm..tp xpandai..