:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Saturday, September 4, 2010

silence

some people called her "fiki"....and this is fikis's writing couple days before....

 

how i wish i could talk to you and tell you how i really feel about you..
to let you know..how hard i am trying to erase all the memories...
but it seems..life will not always be the way you want it to be...
sometimes it turns to be something that we never dreamt....

we hate it..
we shouted in the dark....why this happened to me??
you walk in the rain...you lied.
you smiling to them...but in silence u cried.

All i can do is writing it on a piece of paper...
not for u to read....and not for people to judge...
but it just for a heart to speak...
jotted it down....writing the stories...reading it again and again...
remembering our thousands memories.....
but at last....what can i say...."goodbye hopeless dream".............

18 comments:

gee carmen said...

lumut...
aku rasa ape yg kau rasa :(
suke sangat dgn penulisan kau yang ini.

dan aku tersentuh part yang ini:
how i wish i could talk to you and tell you how i really feel about you..
to let you know..how hard i am trying to erase all the memories...
but it seems..life will not always be the way you want it to be...

sama dengan kisah yang aku sedang hadapi skrg... :( :(

naz said...

we are in the same road:) jomm jalan jalan

cEro said...

suka part
'goodbye hopeless dream'..
bunyiknye sgt positif pd aku..

FatinZol said...

lumut,
penat aku nak sembunyikan sedih ni..
nak kena berlakon hepi depan suma orang.
nak kena pura-pura gelak-gelak..
nak kena cakap "xpe..aku ok je lah"
suma da jadi macam terpaksa..
bukan xnk move on..
bukan xnk lupakan..
tapi tu la..
payah.
pedih.

Liliyuli said...

cantik gambar~

katilpatah said...

look like we in the same way....
gud bye hopeless dream...~~~

Anonymous said...

fiki itu fika?

begitu?

;)

black_mel said...

xpe lumut..sabar jer la...luka tetap ada parut..aku tau ko tabah..teruskan perjuangan kau...

Sly Dz said...

tumpang tanye....adakah anda terjejas kerana gempa bumi yg melanda

hope you're doin fine =)

Encik Tikus said...

jogging boleh menghilangkan kesakitan dalaman. jom jogging dgn En.Tikus ;DD

pisau belati said...

ada pun luka dalaman itu tak bisa sembuh.biar berapa doktor di cari berapa banyak ubat di telan apa lagi hendak di sapu dengan bio oil,parutnya tetap tidak akan hilang.

semua terletak pada hati untuk menyembuhkannya.kadang-kadang orang di sekeliling hanya mampu beri makanan semangat tapi yang merasa sakit itu kita.jadi doktor dan ubat paling mujarab adalah kita.

cari ketenangan hati dengan bermunanjat kepadaNya...

mier@merr said...

goodbye hopeless dream~~


permanent or temporary

GaDis CoMeL said...

goodbye sadness

nekmo said...

yunk..leh tak u translate? i tak tau bi.. weee~

kiba said...

apesal semua orang deep deep ni. haihhh haha! mari belajar bahasa jawa mut.

caluk@cencaluk said...

ni apa jiwang2 nak raya lak --> senyum skit

azman hairudin said...

goodbye hopeless dream

nice quote.

dgr nih.enjoy..=)
jimmy eat world - the middle

cleo said...

when u bury someone deeply in ur heart, it will never be easy to forget, hard to erase .. n u will think no one have the cures for it