:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Tuesday, September 21, 2010

satu kosong

gua suka berkawan.

gua tak cun tapi gua susah sangat nak jatuh cinta.eh nape gua cakap macam tuh??sebab selalunya orang cun hotsss meletops ni je yang market tinggi..so boleh lah nak memilih....hakhakhak...tak setuju?pape je la....setakat ni gua pernah bercinta sekali...7 tahun yang tak kesampaian...apa nak buat..bukan jodoh gua der....jadik macam orang orang sekeliling selalu cakap kat gua....redha kan aje...hmmm ok-ok...hehe...gua susah nak jatuh cinta...sebab gua rasa tak ada sebab pon orang nak jatuh suka dekat gua....tak de reason der...sebab tuh bila ada yang "tersuka" gua..gua rasa macam "so not me"...gua bukan ada ape..haha...so kalau adela kaum adam yang cakap jatuh suka kat gua tuh akan buat gua pikir doploh lima darab doblas kali der...macam orang orang selalu cakap..."macam mimpi je kan??"..ha..cenggitu lah....gua susah nak terima...sebab gua bukan ada ape...rupe ntah kemana....harta lagilah....tapi insyaAllah budi bahasa budaya mak mertua tu...gua adelah sikit-sikit untuk buat modal..hakhak...sebab tu masa dulu masa gua nak mula bercinta tu pon...gua tanya banyak kali..."dude,lu bia betol lu nak jadi kan gua awek ni??lu tak buta kan??"..haha....lebih 150 juta kali (eh macam lagula..) jugak la gua tanya si bekas pakwe....gua betol-betol tak percaya beb...bukan apa..gua tak nak lah gua yang tak ada rupa ni nanti dijadikan bahan mainan....errgghh..tapi...apakan daya der....berhati-hati dijalan raya pon akhirnya hancur dilanggar lori balak jua...bukan salah kita tak pakai sit-belt precaution orang kata...luka sini sana...tapi salah pemandu lori mabuk mungkin....damn.sumenye tak kesampaian.ok enough.

terima kasih doakan gua exam tadi.actually 1 hour test je.hehe.bleh plak gua lupa bawak calculator...mula lah gelabah habis sume formula dalam kepala bercampur aduk...soalan punya senang sampai tak sempat gua nak sentuh calculator.buat penat je gua gelabah pergi carik orang punya tadi...kamon lah lecturer..lain kali bagi soalan susah sikit..bagi up sikit sampai terkoyak kertas jawapan gua tuh........ini ape barang "senang sangat" sampai calculator pon tersadai?nak suruh congak huruf x,y,z bagai ape cter??kamon lah lecturer...

gua rasa kepala gua dah tak center sebab esok pagi gua ada lagi test maha susah beb....dan satu lagi...gua kadang-kadang kurang puas hati dengan tenaga pengajar ni.....ajar gua macam subjek tuh subjek bahasa melayu kertas satu upsr...tapi kuar-kuar soalan macam study case budak phd..ape citer ni??kamon lah lecturer....realistik sikit lah..kita hidup ni dalam dunia realiti.....lu bagi soalan susah-susah ape lu ingat gua ni ada bela toyol ker??haha...ok saya tau tak elok kutuk tenaga pengajar.tapi saya memang fed-up dengan sesetengah dari mereka....aissshhh....

tadi gua sempat layan game basketball dekat rec centre kejap even esok ade test..kejap je gua layan..syesly lame gila gua tak tengok game....dan rasanya macam dah berbulan gua tak turun gelanggang...rindu gile nak pegang bola....i mean bola keranjang la....eh kau ni kan....lepas tuh ade sorang mamat ni......tinggi gile...3 kali buat dunk.....woaahh......cool gile..hehe....


paper esok ade aura tak dapat jawab..sebab tuh gua amik initiative hiburkan jiwa sendiri ni.haha

29 comments:

Farah said...

berhati-hati dijalan raya pon akhirnya hancur dilanggar lori balak jua...bukan salah kita tak pakai sit-belt precaution orang kata...luka sini sana...tapi salah pemandu lori mabuk mungkin

Perumpamaan yang sangat mantap la cik Lumut :D

FatinZol said...

lumut,bukan suma yang kita rancang kita akan dapat,kan?
punye la hati2 jaga hati tak nak kasi luka,tapi rabak jugak...
punye la susah nak bangunkan balik jiwa,tapi last2 jatuh jugak lagi..
punye la nekad nak move on,alih2 balik ke tempat sama jugak...


aku nak nangis lagi,boleh tak?
haahaaha...

lumut,jaga diri ko baik-baik ye..
sayang ko..
:D

makdara TERDIVA said...

dahsat tu siap ade aura lagi.. :)

pun ade aura macam malas jer nak keje esok..haha!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dari tadi gua nangis....

bila gua baca N3 lu lagi banyak gua nangis..

gua dah letih bai....

letih rasa sakit dilukai......

gulagulahacks said...

satu je gua nak cakap.
orang cun tak mengaku dia cun der..
=)

ber_u_wang said...

buat yang terbaik anak ku..

mR.sYaH said...

mcm tu skali.. skurg2 pernah juga.. aku xprnh..

aLy said...

tenaga pengajar ni kadang2 psiko juga bagi soalan susah tapi jawapan senang

gee carmen said...

sayang... cinta itu buta. jangan nk ngade kata org takde suka sama kamu!!!

GaDis CoMeL said...

gua pun kadang2 pelik bila orang boleh jatuh cinta kat gua. keh3x


goodluck der!!

black_mel said...

aku setuju bab toyol tu..ajar benda lain skali kluar dh bukan benda dah...terpaksalah menggunakan kreativiti peringkat tertinggi..salin semua yg dalam otak...

p/s:sihat ker?pasal kat pic tu tunjuk injuries..hehe..

cEro said...

abaikan rintangan...
buat yg terbaEk!!!

*cimOt* said...

lumut.....for me u r significant to ol about heart..

simply said, LUMUT=HEART

ard said...

ol de best! heheh

six.september =_= said...

gud luck exam lumut

unknown said...

apalah luaran. yang penting hati budi pekerti dan akhlak. however, lu gua tengok tetap comey. hehe.

eh lu ade test ke td. huhu. doa ko okay jah. and another one coming? go go taw lu boleh. cayalah.

gua rindu lu.

hiro said...

simpanan pah mapuhhh,,,

booooooooo..haha

Anonymous said...

buat apa nak kusut-kusut sepanjang nafas. esok lusa nak juga kalut dengan belit-belit peperiksaan kan, so let enjoy being yourself.
lagipun, basket itself one of reason why you still living kan Mut?

exam tu exam jugak.
kalau dah buat habis ikhtiar, result dia dapat nanti, dakap kemas sudah. kalau nak gagal gak, nak buat macamana; everybody got limit.
sama gak. kalau dah buat sehabis baik dalam dunia berkasih, kalau eksiden gak nak buat macamana; it just fated. and we still need to move on.
kalau bab belajar, doakan lecturer tuh berubah. dan jadi yang lebih baik. kalau betul dia lecturer yang terbaik untuk hang, esok-esok dia berubah lah; atau hang pun secara magisnya boleh terima cara dia.
kalau tak, mungkin Allah pandai pusing buat lecturer tu tiba2dapat peluang lanjut pelajaran ker, dapat baby dan cuti bersalin ker, tak pun dia naik pangkat pi U lain ker; so dapat la hang lecturer baru.

dan bab berkasih pun sama.
kalau dia bukan 'lecturer' yang terbaik untuk hang, mesti Allah reserved 'lecturer' lain nak jadi ganti.

amacam?

dan last.
buruk dan huduh mana pun kamu, we all still the same Allah's creature and we deserved the same degree of happiness too. It just a matter of time; and whether we really up to that standard for HIS heaven of not.

hidup kena kental, baru lah kentang namanya.
dan menulis panjang2buat aku jadi kelam kabut tatabahasa lah.
so gua cau dulu lah.
lu, jejaka kental Auckland takkan tak kuat kot kan?

lotikus disarimankan said...

coi lumut
lu segak apa guwa tengok
lengkap pakej
gua nak buat petisyen la.dr mansuhkan upsr je,apakata mansuh semua exam.gua fobia betul dengan exam2 bagai ni

Anonymous said...

gudluck
:)




ym

maCy said...

macy mo cakap ganbatte!

kak. rindu.

Konon-Konon Latifah said...

pergh, tinggi giler minah x soleh belakang kau tu lumut. giler ah. dia angkat ketiak je habis kau...bau pasti terhangit di pasaran...hahaha!

Good Luck untuk Exam kau babeh!

nur.sa said...

ramai jgk upanya yg payah nak jatuh cinta.. erm.. tapi sampai masa, ada la tuh..

good luck. exam utk orang tgh study tu adat la.chaiyok lumut!

eiffel said...

hurm..pnjg sungguh cik anon 1st tuh bebel kt lu mut...(cis, apsal bunyi lumut gk???gwa nk ckp lu..dan mut)



asl dr gaya lu ckp cam lu sedih tak derk boy??lek r mut...ah, mb dia bukan jodo yg terbaek tok lu mut...dan yakinla pasti akan ada yg lebih baek utk lu...

rupa tuh tak penting...abish, lu ngat gwa cun sgt ker da nk kawen ni????

satu ari muka yg lawa pown psti berkedut!!!!jd, apa pentingnyer muka yg cantik klo ada aty yg busok???

kekdg kte xpaham teknik pengajaran lect tuh sbnrnya inginkan kte agr lbh berusaha dn tak hnya menunggu utk disuap..sbb bila kte da bkje..smuanya mnjd berbeza

cleo said...

penat. penat!

pisau belati said...

yang melihat tidak sama dengan yang merasa.

good luck!

tira hashim said...

all the best lumut!

kadang -kadang aura tak bleh jwab tu boleh twist jadi aura score..=D

lumut boleh !!! =))

Anonymous said...

der;
header smart der.dan lu mmg sempoi habis!

si kosong said...

kosong..kosong..kosong..huahahaha