:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Wednesday, September 8, 2010

susah

susah betul nak taip entry.sebabnya kene pikir tajuk apa yang nak letak....aku sebenarnya tak ada lah rasa nak menaip sangat...tapi disebabkan cuti yang 2 minggu ini bakal berakhir.....aku rasa macam nak merepek je kat sini.....dengan jayanya cuti kali ni aku tak pergi jalan-jalan langsung.....duduk bilik...tengok asimen yang melambak...yang payah nya aku tengok sahaja..bukan buat..sekadar tengok...hakhakhak......

mood raya langsung tak ada....langsung....

aku sedih plak ramadhan dah nak habis..ntah kenapa aku suka sangat bulan ramadhan...kalau jiwa kacau pon..banyak masalah macam mana pon..rasa tenang dia lain macam.....entah lah.....baru-baru ni abah aku cakap "undang-undang terbaru new zealand dah tak boleh post makanan..."...cissss....kejadahnya??bukan nak post dadah ke ape...setakat kuih tart dan tempeyek je kot...kecoh btol lah.....

dan terakhir sekali nak taip...aku rasa penyakit tuh macam makin melarat...tapi kenapa dia tak nampak macam orang sakit???dia gelak-gelak....masak-masak....lepak-lepak.......dia menolak untuk pergi jumpa doktor.....kata dia...."saya dah google...dan saya takut apa yang bakal doktor katakan...sebab tuh saya tak pergi jumpa doktor...tapi saya yakin akan sembuh nanti......".....its keep bleeding.............................dan sekarang mende tuh dah almost 1 week............pernah juga dia terasa nak share dengan someone..but then...who's that someone yang boleh die bagitau.....none of them...tak ada......akhirnya dia sekadar menulis......SENYAP.

 ini kampung saya....=)

best kan kalau pandai melukis??....boleh lukis apa yang kita rasa....

tapi saya tak pandai.....

31 comments:

cEro said...

ko lukis pakai paint ke??
cool beb, aku tak pandai nak pakai paint..
pakai tangan je slalu...

btw, adakan laa mood raya..
alaa, bukan slalu raya di perantauan...

take care..:)

LUMUT said...

CERO,
a'ah..aku gune paint je...
aku suke conteng2 kalau bosan..hee
kau hebat beb..
lukisan kau sume gempak2...
bestnya kalau aku pon pandai lukis...
erm taun lepas mcm terasa gak raya..taon ni ntah lah beb....xtau nape x rase pape....

Anonymous said...

lain padang, lain belalangnya Lumut

biarlah bukan lukisan yang menjadi terjemahan kamu. tapi, kamu masih ada huruf-huruf roman yang tunggu kamu susun atur menjadi emosi yang teresak-esak mahupun yang ketawa dan senyum.

dan dalam sunyi, ambil satu sudut jiwa dan jemari kamu pasti mampu memetik sekalin string gitar usang itu.
dan melagu dalam alur jiwa yang tidak pernah berhenti berdendang dengan frekunsi hati.

pasti berbaloi kamu menahan niat menggadaikan pertalian kamu dengan gitar usang itu kan?
ye lah, yang usang hanya pada rupa, tapi jiwanya tetap ada. dan seperti kamu. jiwa kamu tetap ada.

lain padang lain belalang.
kita ada alur hati yang lain untuk meluah kusut kan Lumut?

GaDis CoMeL said...

aku baru ingat nak mintak alamat hang, nak pos lemang 2,3 batang. hishh...

takpelah, selamat hari raya dari aku.

FatinZol said...

lumut,
jga diri..
selamat hari raya.
sayang kamu
:)

seroja jingga said...

kamu kah yang sakit tuh?
kamu ok ke fiq?

lukisan tu dah cukup menggambar kan jiwa kamu penuh rindu pada kampung. rindu yang tak kan ade penghujung..simpan lah rindu itu fiq..YG MAHA SEGALA akan tamat kan penantian tu dengan penuh bahagia untuk kamu kelak

akak kan ada :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

mut,

kalau sakit pegi la jumpa doktor..

kalo mood raya xda, dgr la lagu raya...

lagi bertambah sedih kn? hehe..

sabar ye...

yusuf mujahidin ™ said...

hepi2 ye lumut
:)

yott said...

Lumut..be happy k
raya kat mana2 pun sama je
pejam celik nnt dah abis raya..

awk ni berbakat tau..penulisan, lukisan, masakan..untung sape yg dpt awk nnt..ikhlas dari sy.

eNaSaN said...

LumuT ...smiLe..


suka nengok lukisan tue..xreTi nak guna painT..

mendatak hijau said...

lumut....

bergegar mate aku tgk lukisan ko..hebatla ko guna paint kan..aku pun xreti wehh..yg paling best,kolam depan umah tu...wohhh

pape pun,SELAMAT HARI RAYA YE LUMUT

wong ah ian said...

homesick lettew...sabar beb!

six.september =_= said...

lumut,
selamat hari raya
kueh tart tu buat sendiri la kat sana
dapat jugak makan kan nnt

black_mel said...

aku pun xde mood nak raya la lumut...sama mcm kau...

Ryoki said...

cik mumut, jgn sedey2... senyum selalu walau ati tak seceria mana... klo sedey, banyak2 la sabar.. dekatkn diri denganNya.. ngadu semua yang ang rasa kat Die... 4sure, pas2 ok..

btw, tetiap tahun aku tak rsa nk beraya.. just semngat nk wat kek jer... Raya Mood, dah lama ilang...hm...

Huda Luna said...

hoi ko sakit ke oi! kalau sakit g lah jumpe dokter! aku pun sakit. tapi aku dh g dokter. aku dh dpt terima penyakit aku. aku malas je nak cakap kt blog. kalau ko sakit pleaseeee gi jumpe dokter. mesti!

aku pun sbnr nye xde mood raya. mls nk raya. dh btahun mcm ni. huhu. tp aku lg phm situasi ko. mesti ko nk blk sini kn. xpe2 thn dpn ko balik la tau!

aiseh apesal la NZ x bg post mknn? sengal ke?

lukisan tu aku xdpt tgk. tenet slow. tp semua ckp cantik. mesti kn kn fiqah.

take care syg.
selamat hari raya.
aku mintak maaf klu aku ade buat slh kt ko k

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

salam lumut..

betul ke dah tak boleh pos makanan ke new zealand??
kau lukis tu mcm surau kat tempat aku la..aku rasa nak buat wallpaper kat lappy aku..



aku dah buat pun..


nge~~


wasalam..

doa yg baik2 agar kau baik2 slalu..

amin..

kiba said...

semalam kata nak belajar cakap jawa.
tapi aku bagi package la. belajar melukis sekali. haha selamat raya mut.

abang besi said...

mut mut!i miss you....
ok le ut lukih guna paint.cntik apa..hehe...
mst rindu nk blk brye kn...sian..sabo le yek..
slmt hr rye!

Anonymous said...

nak komen tapi tiba2 semua lost...hati aku berat jadi sayu.tak pelah aku nak beredar.

kau jaga diri baik2 ye lumut.kalau sakit jangan di biar nanti melarat susah nak ubat.

aLy said...

aku masih boleh bayang kampung kau dengan lukisan tu
^_^"



bulan ramadhan ni memang jiwa senang nak tenang..bukan macam bulan lain..tapi kita kena gagahkan diri juga tenang dalam bulan lain..memang susah sikit..jom kita sama2 usaha ye =)

Adeqq said...

lumut sayang! kau tabah ye. apapun yang berlaku, kuatkan semangat. jangan ditahan sakit itu. sebab sakit itu pasti sembuh namun harus usaha. urm.

jangan sedih2. insyaAllah ada rezeki kita beraya bersama tahun akan datang.

ko jaga diri oke. aku risau keadaan ko mcm ni. take care dear!

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

lumut...tolong lukis muka aku pakai gas mask ye..


selamat hari raya mut..

Jard The Great said...

selamat hari raya beb... biarpun di rantauan org tapi jgn lupa makna raya itu sendiri dari segi agama.. hik hik.. balik kampung tuh cuma adat je. la la la (saja nk sedapkan hati)

ampun maaf dipinta... moga terus tabah =)

nisa sudah! said...

sista....eh2..aritu kan ade msuk contest doit rye kan..
cik lumut blom subsribe emel..so g bt..t xmng lark...

✿nenek moden✿ said...

mut..kampung kau ada sawah,sungai tak? selamat hari raya mut....

black_mel said...

nak komen entry ingatan...sapa suruh disable..hehe....sabar yer lumut..xpe..aku suka tengok ko nangis..nangis la...then bila dh lega...leh relax2..xpe..benda dah lepas...sayang mcm mana pun,igt mcm mana pun..kalau itu bukan jodoh yang ditentukan Allah untuk kita,usaha macam mana pun kita takkan dapat...jangan risau mut...insyaAllah kau akan berjumpa dgn jodoh yg sesuai...

unknown said...

miss lumut. oh i didnt know you have a blog dear. huhu.

and aku nak komen post yang ats ni tapi ko disabled lak komen dy.

nak ko taw. blog ni blog ko. you can write whatever you want dear. writing is a therapy.

just remember. you have friends that adore and love you. and im one of them.

jom bile2 kte g lpk minom kopi bercerita.

syg ko.

anonymous said...

yeay~kanak2 riang bernama lumut da kembali pandai melukis...santek2...

Red Jeans said...

salam.
maaf kerana buat kali pertama aku tinggal kan jejak disini.aku tidak minta untuk di follow balik.cuma entry kau "ingatan" buat aku terpanggil akhirnye tinggalkan komen.

kau bukan lemah! cuma ada lagi saki baki kenagan bersama si haramjadah..
Tuhan itu telah bagi kau ruang. aku faham benar hati hati rapuhn mcm kau lumut. aku perhati kau sudah agak lama.aku tahu ini payah.tapi hidup kene terus.jgn pernah berhenti doa

ade lagi jasad2 di alam maya ni yang aku tengok sangat rapuh hatinye.

aku? hati aku? ah..tidap penting lumut. sejarah..sume orng pasti ade.

keep on movin!

oranglidi said...

rumah ekau memang sempoi. cam best je duk kat pondok tepi skali tu.

[boleh kite wat persatuan pengguna paint ni mut.]