:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, September 27, 2010

rindu serindunya

RINDU

 
dear rindu,

kalau boleh awak jangan dekati dia.bila dia rindu dia tahu dia tak mampu untuk buat apa-apa.lagi-lagi jika awak si rindu datang bersama memori lama..awak heret saat bahagia yang berkurun lama itu datang menyapa dia.buat apa?rindu,bila sampai masa awak asyik sangat menegur dia...dia bagai tak mampu untuk menolak..lalu dia melayankan saja awak si rindu..gagal akhirnya catuan empangan airmata.empangan pecah mengalir tak mampu disekat....tapi jiwa dia tidak terluka.dia sekadar rindu sahaja.sekejap cuma.sampai masanya nanti dia tahu awak si rindu akan pergi biarkan dia...awak datang sekadar menyinggah dan menegur jiwa dia.....dia itu jiwanya biasa dan tak salah untuk dia merindu.

walaupun dia merindu pada sesuatu yang tak sepatutnya...tapi dia tak mampu untuk melawan pekasanya awak si rindu...jangan rindu bayang-bayang jahat.nanti sakit.

25 comments:

Tulip said...

tahan hati bila si rindu datang kacau.,,,tapi kalau 24 jam si rindu kacau...24 jamlh aku terpaksa tahan hatiku untuk jadi kuat....

¶A.K.I¶ said...

ermm.... armm....
uhhhmmm......

misss u!

gulagulahacks said...

sabar lah wahai hati. =)

ard said...

rindu = mainan perasaan. betul?

pisau belati said...

rindu itu datangnya dari mana?
dari hati.
bila ada rindu di situ juga akan adanya kenangan.
hati merasa minda mengenang.

dan dengan hati yang kuat juga kita melawan semua perasaan itu.
perasaan itu adalah makanan jiwa.tak perlu berlebih cukup sederhana.jika berlebih bimbang nanti mudarat pula.dan jika terkurang bimbang nanti kita hilang rasa kemanusiaan.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

"bila rindu....
terkenangmu sayang terasa sayu.."

aku benci perasaan ini yg kadang2 menjengah tanpa diundang...

eiffel said...

hey rindu...

aku benci rindu pada dia yg xptot...


akhirnye terpaksa melupakan dan biarkan ianya berlalu...

::cdot the dot:: said...

jgn rindu pada yg tak sudi..

lepaskan dia..klu itu bole buat ko tersenyum, syg....

*cimOt* said...

rindu mengajar erti kesabaran..

six.september =_= said...

rindu tu anugerah

hamzah ian said...

hehehe...

aLy said...

kdg2 rindu tu jadi sangat kuat..

nemo said...

rindu buat hidup wa celaru (^_^)

afiqsiddhartha said...

hai lumuuut! Aku harap kau cakap pasal rindu memori, daripada rindu manusia atau jasad.

GaDis CoMeL said...

rindu kat aku tak?


haha

eNaSaN said...

riNdu..


ada ape pd rindu..
sunggUh rindu itu sukaR nk dierTikan..tafsirkan..
ahhh rindu..nape dtg menjeNgaH...




huhuhu....ttber jer..

E.d.Y said...

ndkan NABI yang sempurna

Liliyuli said...

rindu itu mengajar erti ketabahan

Anonymous said...

rindu mengajar kita utk menghargai dan mensyukuri apa yg pernah kita ada...(^_^)

soalan kpd semua...
btw,sbgai persoalan kpd entry yg lepas, camne carenya bg seorg ppuan meluahkan perasaan pd lelaki yg dia suka???hehe..

~anna shazana~

seroja jingga said...

uh kamu seperti bercakap bagi pihak kakak..

rindu
tak mungkin di usir..dia datang tanpa dipinta

biarkan saja
kita punye jiwa kan fiq

Is said...

rindu....
rindu..serindu..rindunya..
ooOOooOOoo..

AJ Nismihan said...

cinta itu halus.
bukan memipih datang sayup-sayup untuk kita pegang, tapi meresap dalam diam, dan tanpa sedar kita rasa "Yes, i am"

dan rindu itu sendiri begitu.
bukan ada jasad yang boleh kita pikul datang, dan buang bila lusuh.

cumanya;

jangan kita betul penuh benci, kerana nanti lagi panas bakar dia dalam hati.

pujuk lah.

pelahan-lahan.

"bagaimana? pegangnya juga aku tidak mampu, bagaimana mampu aku usir dan buang jauh-jauh walau seteliti mana pun aku"

begini.

jiwa dan hati kamu ibarat balang kaca ini.

ya, yang kosong ini.

tapi, bukan kosong. ia ada udara yang penuh mampat dalam-nya.
jadi, bagaimana mahu kamu usirkan udara ini jauh pergi?

isi lah balang itu dengan benda yang nyata ada.
dan pelahan2dia akan hilang.

oh, bukan aku maksudnya mencari peganti, itu silap.
maksud aku, isikan jiwa dan hati kamu, serta sang minda kamu dengan benda yang lebih perlu.

cinta yang lebih perlu.

jasad yang lebih perlu.

boleh?

Faarihin said...

Rindu memang suka berlegar-legar dalam hidup sei perindu..

rindu sama blog lama kamu lumut.. hohoho..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

rindu tu kena tanya p ramlee

gulagulahacks said...

tertarik dengan komen aj nismihan..
=)