:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, October 25, 2010

bestnya flirting!

baca tajuk dan mari ikut beremosi...before tuh thanks untuk semua pandangan pada entry lepas iaitu perihal blogger...sebenarnya aku tujukan entry tuh untuk seseorang yang ada perli-perli aku kononnya...dan aku pon cam "ape kejadahnya lah nak perli-perli jeles-jeles ngan aku.."...buang masa tau tak...aku bukan ada ape pon...tapi biasalah dah dasar melayu tak boleh tengok orang senang kan??.....tapi untuk tak nampak sangat entry tu aku tujukan dekat beliau..so aku tambah-tambah lah sikit ikut suke hati aku....so,ingat pesan abang kacak ye.."blogging ni free, so sini bukan tempat untuk anda mendabik dada mahupun busuk hati..wa are all the same".so,kembali pada tajuk,kalau baca tajuk entry dengan nada yang tepat,kau akan dapat rasa gedik-gedik sikit.rasa??kalau tak rasa..sila baca lagi skali..aku confirm ramai tau ape itu flirting..berfoya-foya..kalau nak bahasa kasar sikit menggatal..kalau nak bahasa rumahtangga sikit kita boleh panggil curang...mungkin kau tergolong dalam manusia yang aku nak cerita kejap lagi...tolong baca....lagi-lagi kalau kau sedang bercinta jarak jauh...

Al-kisah disuatu malam yakni sebelum malam ni...aku baru pulang dari uni...jalan-jalan menikmati kesejukkan malam...then aku ternampak 2 manusia..tetiba aku rasa cam "eh salah tengok ker??"..jam menunjukkan pukul 1145 malam... "kuang aja..." ...suara jahat aku berbunyi...bukan aku yang cakap..tapi suara jahat..aku tak jahat..aku kacak je...ok straight to the point je la ek...mangkuk 2 orang yang aku nampak tadi tu aku kenal la..antara member-member jugak la..due2 dah kapel...but awek dan balak bukan diauckland....kira ni  kes bercinta jarak jauh..nak dijadikan cerita lagi..mangkuk2 ni dah kapel dengan awek and balak memasing dah bertahun-tahun dah..ada la dah lebih 2 tahun kapel..tapi tapi dan tapi..apa yang aku nampak tadi...kejadah apa tuh??celaka btol..(sori teremo)...

tak tau lah kenapa aku macam terluka masa tengok scene tuh..mungkin aku letakkan diri aku dalam situasi awek si balak tu.....ok fine.kalau kes berkawan aku tak kisah... tapi si pompuan tergedik-gedik tepuk-tepuk si jantan ape hal??dah gatal sangat??ke rindu sangat kat pakwe lepas tuh bayangkan pakwe orang jadik pakwe kau???...alahai pompuan...kan aku kata..kawal sikit perangai gatal tuh..jangan dilayan sangat...kelak merana badan..dan kau juga merana kan badan dan hati manusia lain....jangan jadik selfish sangat....jangan sebab kau gatal kau jadik selfish...nanti nampak buruk sangat perangai tuh...yang lelaki??golongan ni lagi lah tak payah tanya..mana ade serigala tolak ayam??kalau pompuan dah gatal..diorang confirm layan lah..mane nak ingat dah awek yang jauh...janji sumpah setia buanglah kejap ye tak??dah ayam depan mata takkan nak buat tak de napsu plak??tak lelaki lah cenggitu...

masa kat traffic light tuh..aku rasa yang lelaki tu perasan aku nampak diorang tapi buat-buat tak pandang.....tapi pompuan tuh tak pasan aku...yelah mana nak pasan sebab tengah sedap menggatal kan???aku berdiri betul-betul belakang diorang..aku senyap je lah...saje nak usha perangai perempuan ni..tak sangka lak begitu...kalau berkawan aku tak kesah beb...tapi buat lah cara berkawan..sebab aku pon sure pakwe or awek kau pon jenis tak kesah nak berkawan..tapi bila kau salah gunakan...yang perempuan ikut sangat rasa gatal tuh..yang lelaki pulak mengamal kan prinsip "rezeki jangan ditolak"...tu yang jadik lebih dari sorang kawan....manusia macam ni sebenarnya kuang aja bagi aku...ok fine kasar bunyiknya...but itu yang aku rasa...mereka jenis golongan yang setia pada kekasih masing-masing...sms tak lepas,call tak lepas,ucap kata rindu tak lepas, janji setia pungpangpungpang dan sebagainya...but then kerana bercinta jarak jauh dan terhalang dengan jarak yang jauh...mereka akan cuba mencari seseorang yang dah tau mereka dah berpunya tapi still bersetuju untuk berkasih sayang macam celaka....

dan inilah yang dinamakan flirting...aku sebenarnya banyak lagi nak tulis..tapi better aku stop...takut entry ni jadik emosi dan jadik tak best plak dibaca nanti...so better stop..but next entry aku macam ade satu tajuk yang aku nak kupas....dan entry tuh mungkin special untuk golongan awek-awek...so kalau abang kacak free nanti abang kacak tulis lagi ye...bye.

23 comments:

Anonymous said...

happen
and
will be repeated somewhere else

why?
cause...
ah.
simple; maybe.
love is wet on thier lips and not in their heart.
love is more on what i get, and not what i want to give you now and forever.

they are never too late to realised that they are on wrong path.
Cuma, macamana?

ah.
it happen before.
and will be repeated somewhere else, by someone else.

why?

ya Allah, tabahkan hati-hati kami.
Ameen

ezanoor said...

aah... memang kurang ajar depa ni... sebab pecintaan jarak jauh la, aku jadik gini... pompuan celaka tu pun cam sial... eh, ter over plak... xnak la maki2... ok tata... sila kupas isu baru... hehhehe

zikeryhassan said...

pergh! memang membara kalau awek aku berkelakuan begitu.

beautiful_rose said...

jom kita rebus mereka hidup2 dalam periuk nak?

Rebelle Me said...

OMG!
i will smash both head like tomatoes!
watcha!

think again..
things happen for reasons..

i'm not defending any side..
no offense..

izzah said...

hamboi!!jgn nak mengflirt sgt lah!!haha..nasib baik ada kakak,eh..eh..abg kacak tlg spy!!
:)

gulagulahacks said...

urmm..
biasalar tu.
nafsu ingin dimanja...
kalau tak setia..
baek xyah bercinta lar bhai..

Faarihin said...

menaip dengan penuh emosi..
memang merbahaya..

::cdot the dot:: said...

u d0k sana jgn nak menggatal!!

i tau u hamsap, i bobbit u!!

jaga2 cik salmah!!!!

lumut said...

gile cdot neh..oi cdot....
mabuk ker?
haha

cik @!en said...

benci dgn org mcm nie!!

tak reti setia!!


gosh..
i'm crying for my own story.



sorry~

oranglidi said...

kalu aku, jek je dada mereka.. baru dia tau langit tinggi rendah walaupun aku tak tinggi sangat.

Fiq said...

auucchh..!

tak baik wat gitu...nak flirt pon pakai mata jek..jgn bawak ke aktiviti fizikal..naya!

six.september =_= said...

ehh aku pon nak emo jugak la

memang rasa macam nak sepak-sepak ja sesapa yang pasang skandal ni

eiffel said...

aku xsuuuuuuuuukkaaaaaaaaaaa pencuranggggggggggggg!!!

yg lg aku bnciiiiiiiii..KALAU LAKI TUH NGAH BAWAK MOTO SEDAP2 AWEK DIA TGH PELOK..KAT DEPAN BOLE MEN2 MATA NGAN POMPUAN!!!

aku rasa mcm nak baling kasut jerk ngan laki camtuh!!!!sumpah wey..*sory emo giler lak!

ard said...

cinta jarak jauh.. sirius mencabar.
aku almost 5 tahun bercinta cam tu.
tp ape kan daye..
sibuk jadi penghalang + beberape masalah aku sndiri (tp yg pnting bukan ketidak setia-an)..
tuk mamat n minah yg ko crite ni.. mmg sangat lah sungguh layak dipanggil ca lam alip kap..
^^

ezyanie said...

orang orang yang flirting tu ikutkan sangat darah muda .

kalau ikut darah muda aku , kasi lempang seketul baru puas . hikhik

tapi , ada adab sopan kena jaga .


lumut , kau bagi senyum tajam je . haha

cEro said...

pd aku, awek tu mmg OUT!

::cdot the dot:: said...

musyukkkkkkkk.....

Paan Ovrtd said...

Panjang bebeno nih. Takpe, aku tunggu next entry. Mood rage x sampai lagi neh. Bakar lagi.

hiro said...

MUAHAHA.

farah said...

perghhh..memang amatlah c.e.l.a.k.a mereka itu..spesis cm haremmm btol..tak baik ohh cmtu..ciss.emosi sudahhh..


abg kachak tamau cmtu naaaa..

ASaDa RyutaRo said...

hampeh tol.. lelaki mengamalkan prinsip rezeki jangan ditolak. si perempuan pun lebih kurang je.. uhh!

nak salahkan sape la? mungkin salahkan traffic light ada 3 kaler.