:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Saturday, October 16, 2010

cool ape

satu conversation di hari yang dingin pada musim bunga.

"gua cuaklah....rasa macam tak dapat jawab lah....matilah".
"lu cuak??".dia tanya gua...terus gua pandang dia sepantas kilat.tak faham.
"kenapa?".gua masih memancing jawapan...
"gua jarang tengok lu gelabah....u look so cool most of the time...so bila lu cakap lu cuak...gua rasa macam salah dengar...selalu gua tengok lu ni rileks je kan...so cool."
"cool??u must be wrong heh...mana ada gua cool...gua just follow  the flow..."...gua jawab acuh tak acuh.

dalam hati sape tahu?ade taman ka?rumah terbakar ka?musim tengkujuh ka??...

hitam putih itu sudah gua sebatikan jadi warna PELANGI...

ok macam tak ada kaitan gambar ni kan....
-kuey teow ladna auckland- haha

i do love cooking....cooking ni macam therapy jiwa...seronok. 

disebabkan komen paan kat entry lepas..tuh yang gua bawak naik entry ni.haa..gua cool ape paan...emosi tuh saje-saje je ngade-ngade tulis entry emosi...kecoh lah lu paan..haha...gua cool...kan frodo kan??

16 comments:

maCy said...

teringat water cooler rebutan setiap kali pas maen hoki

LUMUT said...

hoi macy ape tetibe teringat tuh??xde kaitan lah..haha

MOFASAD said...

aku ntah bila nak di sebut

LUMUT said...

mopasad,
org kata kawan tuh bia ikhlas...tdk mengharapkan ape2 selepas memberi..begitulah.

::cdot the dot:: said...

kuey teownya aku tak nmpk...byk sayur...

bagus ko ni, mknlah sayur2an utk pertumbuhan..

Adeqq said...

kamu da lame x kelihatan mengomen di blog aku. rindu kate2 kamu laaa..


urm. cool la dear! ^___^

eiffel said...

memasak itu satu treatment???mcm besh jerk klo buat lu emo...t dpt mkn sedap2.....ngeeeeeee :P

Paan Ovrtd said...

Hoi2! Gua x terlibat! Takde takde! LOL

Lu pandai masak? Nice! I loooooove ladies yang pandai masak. Unfortunately, the girl yang aku suka tak berapa into scene dapur ni. Haish... but nevermind. At least dia jujur dan ada menampakkan usaha nak masak (walaupun hakikatnya masakan2 dia setakat ni...yarabbi...)

NaniE said...

lumut, tebalnya kuey teow die..hihi..

mR.sYaH said...

itukanh kueh teow auckland? xjd nak g new zealand.. cancel tiket dulu r..

black_mel said...

apa ada tu?mcm perut lembu pun ade?

six.september =_= said...

kuey teow ladna mesia pon aku tak penah tgk lg

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lumut da pndai masak?
wah..da byk berubah skg..
impress....
dulu jgn kata kuey tiaw ladna aukland..masak air nk rebus kuey tiaw pun xreti

lumut said...

kamen!!!
awk memang sengaja kan...ciss

x ape kamen awk jgn kecewa awk xpandai masak.=p

frodo said...

ehkekekekkeke
harus wa nangis dikesyahduan
cool? sentiasa cool!!!
kadang2 kita hilang 20% kecoolan
tapi 80% ~ gred 'A' lagi perr.

ahhh dah. sila ajar beta masak!!
kamen jeles. p main jauh2.

jalan terossss!
warnai dunia ..

((Sambil nyanyi lagu tomok
lukamu lukaku jua))

MOFASAD said...

kah kah kah!

saje je la woiiii!