:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, October 18, 2010

diri dia dulu

sebulan yang lalu...aku berjaya terjah balik blog seorang lagi junior masa aku kat sekolah dulu....wah wah senyap-senyap rupenye ade junior aku yang jumpe blog ni dan datang menjengah..sila-sila...masuk-masuk buat macma rumah sendiri...tapi air sirap tak de lah kan.....aku pon senyap-senyap jugaklah terjah..dalam senyap-senyap tuh aku jumpa satu entry yang ade gambar ni...

aku pon baca lah seluruh entry sambil senyum-senyum..jadah ape senyum???haha...sebab kelakar lah bila ada orang review diri kau yang dulu....ini apa yang ditulis oleh junior itu ...kira time tuh aku form 5 die form 1 lah....


ok dah baca??so tak payah nak ngada-ngada kutuk aku sebab nak highlight kan word "cantik" tuh...tak payah tak payah....aku sendiri rasa nak muntah kalau ade orang puji aku cantik...sebab memang tak cantik kan...so aku bukan nak highlight yang tu..ape yang aku nak highlight word "garang" tuh...haha....mari kita menyingkap kembali zaman sekolah...FINE. masa aku kat sekolah dulu diantara budak-budak perempuan aku diantara yang nakal.....bukan ape..saje aku nak jadikan zaman sekolah aku tuh adventure sket..takde lah hambar jer....btol tak???

so,masa aku form 5...biasalah budak junior baru masuk...masa minggu orentasi,aku diantara 10 orang senior mewakili badan sukan sekolah diberi tugas untuk conduct aktiviti petang budak junior..dan trend dari aku form 1...senior 10 orang yang conduct tuh selalunya jenis yang akan gertak budak junior...sape yang anak mak terlebih tu confirm nanges lah mase ari pertama kene gertak..jerit sikit dah terkencing.ah payahlah kan...tapi jangan risau..ade akak-akak badan dakwah yang baik-baik tuh akan pujuk kau...tapi kami yang 10 orang tuh mase minggu orentasi memang tak lah kan nak pujuk..keje kami seminggu tuh adalah mem"blame" junior,jerit-jerit sikit,buat muka yang junior rasa macma nak bagi penyepak,lepas tuh asik nak carik kesalahan junior jer...haha....kesian kesian..tapi jangan salah paham.. tujuan nye adalah semata-mata untuk menjadikan anda semua bebudak baru jauh dari ketiak mak ni jadik kental bile dok asrama,itu saja...bukan nak terapkan nilai kebencian dalam masyarakat...bukan bukan dan juga bukan ragging ok.

so,ramai-ramai junior aku tuh..aku rasa aku diantara yang ramai kenal (suke ati lah nak angkat diri sendiri)...tapi yang tak best tuh...ramai kata aku garang..hahahahha....pelik,celah mana aku garang aku pon tak tau...tapi yang pastinya masa sekokah dulu aku jarang senyum dekat junior...aku tak macam kengkawan badan dakwah yang kalau junior homesick nangis-nangis datang bawak hulurkan tisu..tak lah kan..so mungkin sebab aku jarang senyum kat diorang dan sebab aku diantara 10 orang senior yang conduct orentasi tuh..mereka jadik takut nak tegur aku..hehe...tapi cube tanya beberapa junior yang sempat join kepala aku...mesti diorang cakap.. "akak ni best lah.." ... "akak ni kelakar lah..." .... "akak ni cool gile lah..." ...and bla bla bla...(tak payah cakap sume lah kang muntah plak kan)

dan tak dengar cerita lagi budak cakap .... "saya minat akak lah..." ..dan kisah diari junior terkantoi ditangan aku......minat aku???woah...esok-esoklah aku sambung....

26 comments:

adrinaqamarina said...

based on apa yang ditulis, dah tau kecantikan seorang LUMUT itu. *wink

then junior tu tau ke kakak senior dye ne baca entry tu?

-hazen said...

halamak ai

hot nye kakak niii.

LUMUT said...

adrina,
tau2..die tau baru je tego die tadi..hakhak

hazen,
nak berkenalan?haha

¶A.K.I¶ said...

aiceh!!
akak hot upenye...
hye akak...
nak sainnnnn

Paan Ovrtd said...

Takde kerja aku nak mencari junior2 aku. Haha! Aku kan artis, diorang yang patut cari aku.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lumut, ko bukan salah sorg dr anggota dakwah tu ke?
bukan ek?

izzah said...

akak howt!!!hahaha..
;)

GaDis CoMeL said...

hai kak, nak buat kakak angkat buleh????

Eyqa Lee said...

Senior hottt. Weeeewiiit. :P

LUMUT said...

AKI,
lempang nak??haha

PAAN,
bile masa lak aku carik junior??kan aku dah cakap diorg terjah blog aku...hahhaha..kau jeles.perasan hot.=p

KAMEN,
hahaha...kamen mmg slalu bg komen lawak perli aku.ciss

IZZAH,
jgn jerit2,..kaver2 sket ye adik.haha

GADIS COMEL,
abg angkat pon boleh...kacak ni,

EYQA,
bisinglah sume org kannn..haha

beautiful_rose said...

hai kak lumut
bole berkenalan? =p

eiffel said...

hi akak lumut yg encem...
ngeh3x... :P

black_mel said...

btul3<gaya upin ipin...tp diorg terlupa ker...akak tu nanges masa gath kat genting?lembut jgk hati akak tu..

maCy said...

evrybody was like, oh, pekot. gi mampus dia. kerek. haha

but then wer a bit okay jugak kan? :)





i am ur junior jugak xpna msk entry. uhh

LUMUT said...

BEAUTIFULROSE,
hye adik..ngade2 btol kan sume org?

BLACKMEL,
ni mesti kawan kamu yg cter neh kan!!!ishhhh....tp saya still kacak.haha

EIFFEl,
adik nak ape ni puji2 akak?nak cubit?

MACY,
wuwuwuwuw...haha.....wah abes lah sume junior aku nak suh aku review plak neh..macy,kamu masuk kan lumut dalam entry kamu dulu lah...amacam?deal?(angkat2 kening)

cEro said...

ko mesti tersenyum lebar gile masa bace entri tu, kan??
hehehe

saja nak jadi anon ko!boleh? said...

nur-padilah ni memang saja lah, tak sebut pun nama ai.
nyampah la.
benci betul.
abang kacak nuzilen gak yang dia kata puja.
nyampah la!


hua ha ha

boleh tak komen macam tuh?
aku dulu pun arrange orentasi gak, cuma aku jenis kamcheng dengan junior.
so, kalau junior kata dia suka aku tu biasa je lah kan kak pikot?

hua ha ha

janji hang senang sudah!

Miss FarraAqua said...

As the conclusion,
LUMUT nih hot jugak lorh~
kih3!

^_^

DuniakuAbstrak said...

camne nak jadi hot?

share la

ciss aku pon nak gak jadi kegilaan ramai

Ryoki said...

akak LUMUT yg hot... mau jd adik angkt ley?? sedara angkat pon ok gak.. hahaha

lumut said...

CERO,
kan siap dah tulis tuh aku senyum2 baca..hahahaha


YANG LAIN,
merepek je komen..hot kemendenye...iskkkk...uwek

ard said...

setuju,. skema sangat x thrill la sejarah zaman sekolah nanti.. hehehe

ber_u_wang said...

uncle ari tu lagi kata kamu cantik.. kamu kata uncle rabun..abis tu bebudak yang masih muda remaja pun kata kamu cantik.. betul kan.....

maCy said...

memang hot. ade due je syafiqah aite? tak pun due tu je yg kerek. ahaha

tp bile kenal tak dah..

yg pntg ade org ngs time macy pndah. wahahaha


*maCy tak nampak reply part bwh skali tu..*
ngehehe

afiqsiddhartha said...

banyak lah garang lumut oi. Muka lembut. Macam kakak mithali.

~dianakhairi~ said...

TAK YAH JUNIOR. MEMBER SE BATCH PON CUAK.

haha.