:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Friday, October 8, 2010

Dear...

Dear blog,

esok seseorang akan meyambut hari terpenting dalam hidupnya.hari dimana dia kemas berjubah dan tersenyum menggenggam segulung ijazah.hari itu dia akan berkongsi kejayaan dengan orang-orang tersayang dan terpenting dalam hidupnya.dan semestinya orang itu bukan aku.Blog,kalau angin boleh bawak ucapan tahniah ini terus dibisikkan ketelinganya,akan aku segerakan....agar ucapan tahniah dari aku dapat diterimanya tanpa melihat setitis pon airmata milikku jatuh tertumpah...akan aku ucapkan sepenuh hati ucapan tahniah itu buat pemiliknya...agar dia tahu betapa aku gembira melihat dia tersenyum bahagia...Blog,betapa aku pernah mengimpikan untuk menjadi insan terpenting yang bakal dia laungkan kegembiraan atas kejayaan nya.....yang bakal mendengar rasa syukur yang dititipkan untuk Penciptanya.....namun itu semua sekadar dinding impian yang dibina 7 tahun lamanya.....yang akhirnya runtuh tanpa ada kudrat sedikit pon untuk aku menahannya....

Blog,
menjelang hari esok........akan aku persiapkan diri aku dengan setebal tebal ketabahan...akan aku bungkuskan hati aku dengan sekeras keras kekuatan..akan aku tepis segala bisikan syaitan yang bisa mencalarkan perasaan....

terima kasih blog.kau dengar rasa dari hati ini. "tahniah........."




"lepas abang habis belajar...kerja..kumpul duit...lepas tu nak kawen dengan kamu..hanya kamu.janji."-selamat tinggal impian-




dan aku akan sekali lagi akan menulis seperti ini apabila kau bergelar "raja sehari".

27 comments:

My Little Diary said...

tahniah juga dari saya... hehehe

nur 'afifah :) said...

i do folloe on your writing....n im really impressed..!!suma storey2 tuh besh..!!!superb la.. :P

Paan Ovrtd said...

Ko emo2 apahal? Meh karaoke, kita lepas geram!

maCy said...

dear.. forget me~

naz said...

babe. sakit kan? bila menuntut janji :)

MOFASAD said...

ctrl + a



lumut


:)


kenapa aku suka senyum?



ko mesti faham

six.september =_= said...

lumut

hang ok??

Farah said...

Cik Lumut , tabah ! :)

afiqsiddhartha said...

lumut. Kenapa sedih? Berapa penting dia ni sampai kau tak boleh nak lepas?

GaDis CoMeL said...

tabahkan hati!!

gulagulahacks said...

serius,,
entry lu kali paling pedih...
susah kan bila dalam hati ni ada dia je...

gulagulahacks said...

*kali ni

Cik_Noor said...

Semoga hati lumut kuat untuk menghadapi semua..

orang kacak mana leh emo kan kan :)

eiffel said...

mut...aku percaya...satu hari nanti ko akan berterima kasih dengan meniggalkan impian bersama dia...


ko juga pasti akan berterima kasih...



insya'allah lumut!!!

Faarihin said...

tau..

lumut memang tabah..

tahniah buat dia..

farah said...

cik lumut..tabah oke..
doakan die dr jaoh jelaa..
wuaaa..sedeyh ohh entry ni..dushh!
chill sudah..nah choclte..

Adeqq said...

tabahlah!
u can do it!

selamat tinggal impian.
hantar jauh2 perasaan itu. jangan diingat lagi. makin diingat makin perit dear.

take care!

AJ Nismihan said...

Wahai lidah
awak jangan la asyik makan cili saja
nanti pedas tu bunuh deria rasa lu yang lain.
kan dah terkenang2jer rasa tuh.

ni gua ada mempelam.
lu nak tak mempelam?
aduh, air liur dah kecur la dengar mempelam ni.
eh.
apasal pulak?
ingat orang tak pregnant tak boleh makan pelam ka?
jadah apa?

kalau lu nak suruh gua pi anto pelam pada budak konvo tuh pun boleh.
kurang-kurang dia tau.
dunia nih ada gak rasa masam-masam dan kelat.
jangan ingat nak sedap jer.
takut nanti, getah pelam tu lekat dekat tangan, tak reti nak buang pulak.

sapa pandai main pelam, dia la pandai2nak buang getah.
jangan nak selet getah pelam tu dekat seluar jer, berbau dan busuk sampai bila-bila tau!

ingat.

hehe
kalau gua tak tulih panjang memang tak sah yer?
aduh la

ard said...

aku fhm weih. ak pon same. da break up balik. tabah k..

Bulanhijau said...

janganlah sedih weyh, tak macho.

aLy said...

belajar untuk jadi kuat, susah juga..

cEro said...

kalo rasa nak berenti dan bertahan, TAHAN KUAT-KUAT..
kalau rasa nak lepaskan, LEPASKAN SEPENUHNYA..
aku tau kau ada sebab tersendiri..

AlexiaAqram said...

congratulations sayanggg.

saya. said...

Hey,awak.

Jangan bersedih okke.Walaupun 10\10\10 ni am gonna feel the worst feeling ever,tapi kita harus chill2 sahaja.Ludah pada belog,lepastu habes (kalau tak habes,ulang semula langkah sebelum ini).

Oleh sebab banyak lagi lelaki dalam dunia ni,apakata kite bagi mereka peluang?

OMG OMG!Ape aku cakap ni?
Am I stupid or what?
Urgh.Suddenly rase sedih gila.

Ah,jom beli ais kerim.Mereka lebih hebat daripada seseorang yang bukan kepunyaan! :)

m.a.r said...

lumut syg.
tahniah. entry simple, tp wat gua menitik. hebat la lu..betolkan?
dan pastinya ko jugak tabah. Lepaskan k? tak mudah, tapi ko harus. sampai bila syg?? dia mesti tengah tergedik senggeh gumbira...ko? jangan aniaya perasaan sendiri kerana dia. okkey?
take care yunk, muah muah :))

DuniakuAbstrak said...

Dimulakan dengan salam,

Assalammualaikum

dear lumut,

aku tak tau nak cakap ape

aku...aku..err..

aku sedih bila baca ayat 'dear blog' ko tu

tapi kan

ko jangan la sedih gila2 nak mampus sampai diri sendiri tak terabai

sedih2 sikit takpe layan2 feeling sikit

ok?

bye

jaga diri

maintain cun

hehe

Diakhiri dengan salam.

Assalammualaikum

*cimOt* said...

alahaiii..aku hanya mampu berdoa ko OK and COOL!!