:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Monday, October 11, 2010

mari tengok

"moving on is simple,it's what you leave behind that makes it so difficult"
-this is sakura,october 2010-

SPRING 2010
(sekadar camera biasa.bukan DSLR)




29 comments:

ber_u_wang said...

lawa kasut merah tu

maCy said...

satu pn xpat tgk. uhhhh

Is said...

ko snap sendiri ker pic tu.
lawa gila.

Pensel Kontot said...

jeles2.....
huhuhuhu.....

Is said...

kau kenal aku ker?
mustahil.
rasanya aku jer yg kenal kau sbb kau sgt femes.

hamzah ian said...

fuhyooo...

aLy said...

mcm dalam mimpi, ada jalan di tepinya pokok berbunga bunga

beautiful_rose said...

wah..kagum cantiknya
musim bunga ke ni?

hiro said...

bile yu dtg uma ai? xckp pun nk amik gmbr belakang uma ai.

cEro said...

AKU SUKA!!!!
AkU SUKA SEMUANYA!!!!
nak banyak lg...byk lagi...

six.september =_= said...

sumpah cun
aku curik pic last tu eyh...haha

black_mel said...

wah bunga apa tu???lumut..label la jenis2 bunga...aku ni kureng pengetahuan ttg bunga...

nisa sudah! said...

wow pink..wink2
cntik pic

AJ Nismihan said...

"moving on is simple,it's what you leave behind that makes it so difficult"

rephrase

"it is hard to moving on; cause we always drag the history to be our present. what ever happen is happen. i cant be undone. unless, you take the strong will up and compensate the loss with a big win. it is difficult? if not, then dont call this is life; call them sesame street!"

boleh?

dan lagi satu

sefantasi mana pun indahnya nyata dunia sekeliling kamu,
bermegah wangi dalam jalur-jalur fenomana jiwa yang memukau,
tapi
andai kamu melangkah terus dengan hanya tunduk sayu memandang bayang-bayang yang dipijak kakimu,
dan dengan fikir yang berbalam-balam pada halusinasi emosi lama
kamu takkan mampu pergi jauh dari semalam lumut.

percayalah.
berbatu-batu pun kamu melangkah,
yang kamu nampak nanti,
hanya bayang-bayang gelap kamu,
bayang-bayang gelap sang pepohon dunia itu,
dan
bunga-bunga yang hanya gugur di bumi.

sesekali.
angkat kepala dengan penuh redup sujud pada Maha Esa
dan lihat kedepan dengan definasi yang benar
waktu itu
baru hati kamu akan perasan
"ah, sakura ini, indahnya..."

boleh kawan?

Paan Ovrtd said...

Ceh, ceh, ceh....dia pun nak buat photoblog jugak... :D

afiqsiddhartha said...

pergh lumut! jealous gila cantik bagai! aku nak join!

tasekM said...

santeknyaaaaaaaaa....



.

eNaSaN said...

chanTekkkkkkk =p

sengal ke aku? said...

wah..cantik betul gamba..

Daffodil D said...

masyaALlah... lawa.. :) KAT AUCKLAND KE NI? lumut, aku nak g auckland lah!

GaDis CoMeL said...

lawa la mut. jelesnya, macam dalam tivi pulokkk

FatinZol said...

lawanya !

Cik_Noor said...

sangat cantik Ciptaan Allah..
Cantekk gambar nie
suke sangat

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

pmpn yg dalam pic last tu ko ke lumut?

ard said...

amazed! cantek....

*cimOt* said...

sonoknyer..aku selaloo berangan nak jalan tempat lagu tu..

Pije. said...

gambar cunnnnn

farah said...

chantek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

ezyanie said...

blossom . cool :)