:: jalan pintas ::

annoying (5) auckland-ku (10) basketball (4) blog (6) cinta (6) contest (5) conversation (2) esoksemalam (6) family (5) filem (3) food (3) friends (12) gelagat (2) gempa bumi (1) heart (14) hurt (7) jadi isu (14) KAMU (1) life (7) lukisan (3) lumut (10) makwe (3) memori (9) perjuangan (8) photos (11) sekolah (2) suara hati (3) tears (1) tension (3)

:: boleh tanya ::

Tuesday, October 19, 2010

kalau ada pakwe

aku tau kau ade pakwe.."kau" disini merujuk dekat orang ade pakwe lah...aku tahu kau rasa bahagia..aku tahu kau rasa saling melengkapi..saling memahami..saling menyayangi..saling segala saling lah kan...aku tak kesah pon kau nak ada pakwe..memang lumrah lah nak menyayangi dan disayangi...cuma jaga lah adab dan hidup bermasyarakat sikit....perggh straight gile kalau dapat sound depan-depan ni...baru realiti orang kata.

kau ada pakwe,kau jugak ada keluarga,kau ade jiran,kau ada cikgu,kau ada sedara mara dan tak lupa jugak kau ada kawan-kawan.....come on lah makwe,sebelum kau jumpe pakwe pon kau hidup dengan orang lain dulu...tapi kenapa bile ade pakwe perangai nak berubah....sehari kau ade 24 jam...tolak makan,berak,mandi,tidur mungkinlah kau tinggal 10 jam...dah tuh takkan 10 jam tuh kau nak berkepit dengan pakwe kau jer??jadah aper??ok pergi kelas dengan pakwe,pergi shopping dengan pakwe,nak lunch dengan pakwe,nak tidur gayut ngan pakwe,nak pergi beli ikan ngan pakwe,nak g beli spenda ajak pakwe..dah tuh nanti nak dating pon mesti ngan pakwe jugak kan??alahai perangai.....study ngan pakwe...nape tak nak study same-same ngan kawan-kawan yang lain??kita share banyak sikit kepala kan??tentulah jawapannya makwe dan pakwe nak membina kejayaan bersama...impian bersama...boleh blah....lepas tuh mula lah nak cakap.."ala..lumut tuh tak de pakwe..tuh pasal bising orang berkepit..."....haha.."yela-yela..aku tak de pakwe...tak hot macam kau...tapi dulu aku ade pakwe gak ape...tapi perangai aku tak delah celaka macam kau...mungkin sebab perangai aku ni tak celaka kot pakwe aku tak setia macam pakwe kau...."..alahai shame on u makwe.lelaki kalau nak curang....kalau kau makwe mithali macam mana pon tolong basuhkan spenda pakwe kau sekali pon..kalau diorang nak curang,tak reti jaga perasaan orang lain....curang jugak...tak yah nak sembang lebih sangat lah makwe..singkat sangat pemikiran kau tuh...

satu lagi jenis makwe yang tak reti nak hormat adik beradik mahupun sedara mara...come on,kata melayu mestilah budi bahasa budaya kita kan??mane pergi sume tuh??contoh kalau makwe yang menumpang rumah sedara mara tak pon adik beradik tuh...jangan lah buat macam rumah sendiri pulak...jangan kuar sesuka hati..balik ikut suka lewat-lewat...ewah banyak cantik??.ye tahu kau susah nak lepaskan pakwe kau tu nanti tak lalu nak makan rindu punya pasal..tapi jangan sampai tak ada adab menumpang rumah orang buat macam rumah sendiri..jangan memalukan mak abah korang dengan perangai korang yang tak tahu jaga adab...apa ingat makcik pakcik korang tuh kayu??kalau menumpang rumah orang buat cara menumpang ye makwe...jangan layankan sangat perasaan gatal tuh...paham??nanti kene halau tak pasal-pasal je malu..kan susah??

cukuplah aku bagi tuh jer contoh..kang bagi banyak-banyak kang ramai plak orang marah....sori lah yerk..aku cakap secara rawak je....kalau terasa sori.....aku memang jahat pon....lainlah muka makwe-makwe tuh yang berlagak suci tuh....heh.

24 comments:

maCy said...

kau tu bukan macy lah yeh

Rebelle Me said...

kalau one gurl yang sibuk nak kacau ex bf die gf baru pulak cmne cerita die, lumut?
(:

Paan Ovrtd said...

Eh, tolong ingatkan aku tulis entri versi lelaki pulak untuk benda yang sama, okeh? Sharing is caring. LOLZYYYYY!!!

LUMUT said...

MACY,
ok bukan macy....deal.

REBELLE,
kacau macam mana???explain sikit sng nnt saya buat entry pasal tuh plak..hakhak..

PAAN,
caring btol lah u paan..ok nanti aku ingatkan.haha..sibuk!!!!

eiffel said...

eh tapi ramai jerk girl yg mcm tuh aku tgk kannnn...pastuh da kne tgl ker apa baru la sibok nk carik kawan time tuh...

tuh sbb aku penah ckp, kwn pompuan xsama ngan kwn laki.....

.pitak. said...

cool. hahahaha :D

eiffel said...

mgkin pompuan ni tkot sgt kne tgl..mklom ler laki kn suka wt spare...berbndg pompuan...huhuhu

cEro said...

'kau' tu amat tak disukai aku..
serius, benci!!

Tipah said...

oh, muka aku memang suci mut...

chillex babe~

mier@merr said...

pakwe jauh....bukan leh wat sume mende ngnan pakwe pun..lagipun larat ke nak berkepit 24/7..cemuih cemuih...

Is said...

aku nak makwe yang comel,ayu, lemah lembut, lemah gemalai, baik bla..bla..

beautiful_rose said...

boring,boring,boringgggggggggggggg

baik aku outing dengan scandal dan kekasih gelap lagi nikmat hidup =p

elmo gemOk said...

aku tak suka laki aku berkepit dengan aku sepanjang masa. macam belangkas.

kalaulah aku ada pakwe.

aku nak share sikit.
belangkas bbq sedap ouh.
tapi kalau tak buang air dia, boleh mabuk!

tetiba je.

Eyqa Lee said...

Kat luar sana, banyak yang jenis "kau" ni. lepastu bila bf kau dah blah, mula nangis tertonggeng guling-guling carik kawan-kawan yang kau buang dulu. Kan lumut?

Eyqa Lee said...

Kat luar sana, banyak yang jenis "kau" ni. lepastu bila bf kau dah blah, mula nangis tertonggeng guling-guling carik kawan-kawan yang kau buang dulu. Kan lumut?

sifar-kosong said...

aku pun ade member yg mcm ni.
pakwe xde, yer2 berkepit dgn kitorg.
nmpk bulu idung pakwe, trus hilang~

c!k s!puT said...

ho3.. betul3!! suke dis entry!! hehe

kdg2 rimas tgk kapel yg duk berkepit je memanjang.. tp xleh nk ckp ape la.. nti dia ckp kita jeles plak.. huhu..

black_mel said...

biasalah lumut...time ada ni diorg nak tunjuk2 nak lebih2...tp bila dah putus pandai lak senyap...

Raihan Mahmood said...

haha..aku pun meluat tgk.. da gatal sgt kawen je la.halal pom halal..

aku harap aku akan teros dpt husband, tanpa perlu bermakwe-pakwe..hehe

farah said...

hahahahaha..sumpah benci 'kau' giler barbs punye!

ceit.terok punye prangai tp siyeslahh nk sgt tau..xjemu ke 24/7 ngn bf????xde life cik yahh oiii...kite ade kenalan cmnilaa.stdy ngn bf, same class ngn bf, mkn ngn bf..rite now dgree pn same place.still pi class same2.urghh..den yg tgk pn rase jemu..penah tye die..she said that BIASA JELAA...aiyoo.tak paham.tak paham..hahahaha..

cik lumut mehh kite single mingle sama2 nyah..:P

Kuwe said...

hai nama saya pakwe.
makan dalam jugak entry ni. susah susah. kawen aje terus. kepit la puas puas.

sab_zaini said...

stuju2..rimas

cik helena said...

lumut!aku rasa nak buat gak macam ne..ko kasik tak??tp dengan pendapat aku lah.sharing is caringggg :P

afiqsiddhartha said...

ada lelaki yang obsessive sangat and suka penjarakan makwe dia. Aku dulu macam tu. Haha. Tapi sekarang, aku rasa kalau perempuan yang obsessive sangat, memang best.